FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split-Gradsko vijeće bez kvoruma zbog prijedloga povećanja gradske uprave

SPLIT, 5. rujna 2013. (Hina) - Današnja sjednica splitskog Gradskog vijeća prekinuta je zbog nedostatka kvoruma nakon što su vijećnici koalicije

s HDZ-om na čelu demonstrativno napustili sjednicu jer se nisu složili s prijedlogom da se donese odluka o preustroju Gradske uprave koja bi umjesto dosadašnjih 16 imala 21 tijelo i službu.

Zbog nedostatka kvoruma nije se glasovalo o prijedlogu. Predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković objavljujući prekid sjednice najavio je njezin nastavak za sljedeću srijedu.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-ove koalcije je istaknuo kako se radi o gomilanju tijela i službi u splitskoj gradskoj upravi radi političke trgovine vladajuće koalicije lijevog centra pod vodstvom SDP-a.

„Ne želimo sudjelovati u takvoj farsi i napuštamo sjednicu“, rekao je Škorić pri izlasku 10 vijećnika HDZ-ove koalcije iz

dvorane gdje se održavala sjednica.

Po Škorićevim riječima nelogično je da u splitskoj gradskoj upravi bude 21 tijelo s obzirom na to da je u „milijunskom Zagrebu“ 14 takvih tijela i službi, u Rijeci 15 dok ih je u Osijeku 14.

Nakon što su vijećnici HDZ-ove koalcije napustili sjednicu ostalo je 17 vijećnika te je uslijedila polusatna stanka.

Po isteku stanke ustanovljeno je da je nazočno 16 vijećnika, a za kvorum je potrebno 18 od ukupno 35 vijećnika splitskog Gradskog vijeća.

Za trajanja stanke Škorić je u izjavi novinarima rekao kako nije niti trebalo davati stanku nego je trebalo odmah prekinuti sjednicu jer se vidjelo da je pri izlasku 10 vijećnika HDZ-ove koalicije ostalo 17 vijećnika što je nedovoljno za kvorum.

Predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković je rekao kako će svim vijećnicima koji su bili odsutni u vrijeme današnjeg prekida sjednice biti poslana pisana obavijest da će se sjednica nastaviti u sljedeću srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙