FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin pozdravio odluku Pariza da pričeka izvješće UN-a o Siriji

BERLIN, 6. rujna 2013. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle u petak je izrazio zadovoljstvo voljom Francuske da pričeka zaključke istrage UN-a prije nego odluči o mogućoj intervenciji u Siriji.

"Pozdravljam posljednje izjave predsjednika Francoisa Hollandea koji je jasno kazao da će Francuska pričekati rezultate te istrage prije nego odluči djelovati", izjavio je ministar na njemačkoj javnoj televiziji ARD, javljajući se iz Vilniusa gdje je održan sastanak ministara vanjskih poslova EU-a.

Hollande je uoči summita G20 u Sankt Peterburgu potvrdio da će Pariz pričekati izvješće UN-a o upotrebi kemijskog oružja u Siriji prije moguće vojne akcije protiv režima u Damasku. Gotovo cijela Unija, s Njemačkom na čelu, priželjkivala je takvo stajalište Francuske.

Berlin je već isključio mogućnost sudjelovanja u vojnoj akciji protiv Sirije i nije se pridružio zemljama G20, njih 11, koje su u petak pozvale na vojnu akciju kao odgovor na korištenje kemijskog oružja u Siriji.

Westerwelle opetovano ponavlja stajalište da jedino "političko rješenje" može uroditi mirom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙