FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Naći će se rješenje za učenike Osnovne škole Pavleka Miškine

ZAGREB, 27. kolovoza 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da će se naći rješenje za učenike Osnovne škole Pavleka Miškine, koji zbog rekonstrukcije zgrade njihove škole u njoj ove školske godine neće moći polaziti nastavu.

"Naći ćemo rješenje. Sigurno da mi sve što radimo, radimo u interesu građana ovoga grada. Naš Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport naći će rješenje", izjavio je gradonačelnik Bandić nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju Osnovne škole Kajzerica.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić rekao je da će učenici O.Š. Pavleka Miškine nastavu pohađati u Osnovnoj školi kralja Tomislava i Osnovnoj školi Petra Zrinskog, a dio učenika koji moraju imati cjelodnevnu nastavu, ići će u Centar za strane jezike u Vodnikovoj ulici.

"Za učenike će biti organiziran prijevoz i nastava će, iako na tri lokacije, sasvim sigurno kvalitetno i dobro funkcionirati u sljedećoj školskoj godini", istaknuo je Lovrić.

Na upit novinara je li Zagreb spreman za novu školsku godinu, pročelnik Lovrić odgovorio je da je Zagreb spreman potpuno. "Gotovo 100.000 naših učenika, desetci tisuća njihovih nastavnika i ravnatelja rado i spremno očekuje novu školsku godinu koja može početi već danas", poručio je Lovrić.

Također je najavio da će se na Kozjaku od nove školske godine otvoriti područna škola za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koja nije bila u funkciji proteklih šest godina jer je zgrada bila u teškom stanju. "Uspjeli smo školsku zgradu sanirati i više učenike prva četiri razreda s Kozjaka nećemo trebati prevoziti u Osnovnu školu Jordanovac te će djeca s Kozjaka od 2. rujna moći nastavu pohađati u svom susjedstvu", istaknuo je Lovrić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙