FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gusenbauer pristao biti Vučićevim savjetnikom

BEOGRAD, 5. rujna 2013. (Hina) - Bivši austrijski kancelar i konzultant nekoliko uglednih svjetskih kompanija Alfred Gusenbauer prihvatio je ponudu vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića da bude njegov savjetnik, izvijestili su u četvrtak beogradski mediji pozivajući se na izvore agencije Tanjug.

Vučić je, kako se navodi, već dogovorio angažmnan s Gusenbauerom i sad se samo očekuje dolazak nekadašnjeg austrijskog kacelara na posao u Beograd.

Kako je ranije najavljivano, Gusenbauer bi se trebao baviti reformama i promidžbom Srbije i dostignuća srbijanske Vlade, te brinuti o potpori zemalja članica EU za pristupanje Srbije Uniji.

Gusenbauer je ranije potvrdio da razgovara o svom konzultantsko - savjetodavnom angažmanu u Beogradu, a austrijskoj novinskoj agenciji APA izjavio je da pozitivno gleda na ponudu srbijanske Vlade.

"Prema Srbiji se treba ophoditi s poštovanjem. Srbija mora ispuniti kriterije, ali ne može se Beogradu uvijek pod nos staviti "mrkvu" - članstvo u EU, i uvijek ga ponovno povući", izjavio je Gusenbauer u intervjuu bečkom dnevniku "Kurier".

Kako navodi Tanjug, Gusenbauer ima svoju konzultantsku tvrtku i angažiran je kao savjetnik u nizu kompanija diljem svijeta, u upravnom je odboru "Strabaga" i tvrtke "Signa Prime Selection AG", a savjetima je pomagao i njemačkoj WAZ grupaciji i kazahstanskom predsjedniku Nursultanu Nazarbajevu.

Također je suradnik američkog sveučilišta Columbia, a njegova tvrtka "Gusenbauer Projektentwicklung & Beteiligung GmbH" ostvarila je značajne poslovne rezultate.

Proteklih mjesec i pol dana u Beogradu se spekuliralo kako bi srbijanska Vlada za ekonomskog savjetnika mogla angažirati nekadašnjeg ravnatelja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna, ali još nema službenih saznanja je li taj angažman izvjestan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙