FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 31. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

SEVILLA -Više od 200 aktivista ljevičarske skupine u petak je opustošilo police sa školskim priborom u Sevilli na jugu Španjolske kako bi ih podijelili djeci u siromašnim obiteljima prije početka školske godine. Aktivisti Andaluzijskog radničkog sindikata (SAT) pozvali su novinare da svjedoče njihovoj akciji te su u trgovačkom centru desetak kolica napunili školskim priborom i rječnicima i ukrcali ih u nekoliko kamioneta. SAT je mala antikapitalistička skupina koja je sličnu akciju izvela prije godinu dana kada je desetak kolica za kupnju napunila hranom i podijelila je siromašnim obiteljima u toj pokrajini koja je teško pogođena krizom sa stopom nezaposlenosti od 35,8 posto. "Ministarstvo unutarnjih poslova oštro će odgovoriti", rekao je glasnogovornik ministarstva komentirajući napad.

VENECIJA - Američka glumica Lindsay Lohan nije se pojavila u Veneciji na promociji filma "The Canyons", erotskog trilera koji je kritika oštro napala te je u petak ekipa filma morala braniti svoje ostvarenje. Film, koji je u Los Angelesu predstavljen kao "novi film noir" jer upozorava na opasnost opsesije seksom, nije oduševio kritiku zbog osrednjeg scenarija i glumaca i seksualnih scena koje se samo redaju na platnu. Američka glumica koja je bila vrlo očekivana u Veneciji, odustala je od dolaska u posljednji trenutak te su porno glumac James Deen i redatelj Paul Schrader morali sami braniti film. Schrader, autor scenarija za film "Taksist" Martina Scorsesesa iz 1976. odbio je komentirati privatni život Lindsay Lohan, već je tek kazao da se sada osjeća slobodno jer je 18 mjeseci bio taocem "talentirane, ali nepredvidive" glumice. Lohan (27) je u nedjelju povjerila voditeljici Oprah Winfrey da je ovisnica i "da je sama sebi najveći neprijatelj", prenosi Reuters.

NEW YORK - Clint i njegova supruga Dina Eastwood nakon 17 godina braka odlučili su se rastati, javlja US Weekly. Prema tom izvoru Clint i Dina, koji su se vjenčali 31. ožujka 1996., već neko vrijeme žive odvojeno, možda i duže od jedne godine. Par ima jednu kćer a Clint ima još šestero djece s drugim ženama. Clint je bio još jednom oženjen - za Maggie Johnson od 1953. do 1984. godine.

HONG KONG - Kockari koji ne plaćaju svoje dugove u Makauu riskiraju da im osobne podatke objave na posebnoj internetskoj stranici koja se hvali da je dosad uspjela vratiti oko 8 miljuna dolara novca. Laktaroš, varalica, pljačkaš, hulja - samo su neki od "epiteta" kojima su popraćene fotografije i osobni podaci onih koji su dužni. Naveden je i njihov bračni status a ponuđene su i nagrade ako ih netko pomogne pronaći. Dvojezična internetska stranica, Wondeful World, ima crnu listu sa više od 70 osoba iz cijele Kine a njihovi pojedinačni dugovi iznose i do 150.000 dolara. Međutim za cijeli slučaj počela se zanimati policija koja kaže da se možda na ovaj način krši zakon o zaštiti osobnih podataka.

SYDNEY - Frustriran zbog toga što nema prijenosa nogometnih utakmica irske nogometne reprezentacije u Australiji, David Feeney je odlučio otkupiti prava televizijskog prijenosa kvalifikacijske utakmice Irska-Švedska. Feeney, porijeklom iz Dublina, je kontaktirao jednog prijatelja koji se u Irskoj bavi TV prijenosima prije nego što je dao ponudu njemačkoj medijskoj kući Kentaro koja je imala prava prijenosa. Feeney je također osigurao prijenos kvalifikacijske utakmiceEngleske u Ukrajini a do novca je došao tako što je podigao hipoteku na kuću. "Koštalo me to na desetke tisuća dolara", rekao je i dodao da je u cijeloj priči najteže bilo uvjeriti suprugu. "Nju je bilo najteže uvjeriti ali pristala je kad smo se dogovorili da će bilo kakva zarada ići njoj", naglasio je Feeney.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙