FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

FIRENCA, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Život je možda započeo na Marsu prije nego je došao na Zemlju, rečeno je na važnoj znanstvenoj konferenciji. Novo istraživanje podržava ideju da je Crveni planet bio pogodniji za začetak života prije nekoliko milijardi godina nego što je to bila Zemlja u svojim počecima, a dokazi se temelje na tome kako su bile sklopljene prve molekule neophodne za život, javio je BBC. Teoriju o tome iznio je profesor Steven Benner na Susretu Goldschmidt u Firenci. Misli se kako Zemlja prije tri milijarde godina kada je započeo život nije bila pogodna za formiranje neophodnih minerala s boronom i molibdenom za razliku od Marsa što čini vjerojatnijim da je život došao na Zemlju na marsovskom meteoru.

WASHINGTON - Migrena može dovesti do trajnih promjena moždanih struktura, kao što su primjerice lezije, kaže analiza dvadesetak studija koja je objavljena ovaj tjedan u američkom časopisu Neurology. Migrena se općenito gledajući smatra benignim problemom bez trajnog učinka na mozak", kaže liječnik Messoud Ashina sa Sveučilišta u Kopenhagenu, glavni autor istraživanja. "Naša analiza navodi nas na to da bi migrena mogla trajno promijeniti moždane strukture na više načina", pojašnjava on.Istraživači su zaključili da migrena povećava rizik od moždanih lezija, anomalija bijele tvari ili promjena volumena mozga u usporedbi s ljudima koji ne pate od migrene. Rizik je još veći kod onih koji pate od migrena s aurom.

LONDON, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Bivši član Beatlesa Paul McCartney objavio je na You Tubeu novi singl "New", kao najavu svog novog albuma, prvog od 2007. godine, objavio je BBC. Novi je singl BBC-jevom radiju opisao kao "zaraznu, ljetnu, ljubavnu pjesmu". "Mislim da će je ljudi prepoznati kao moju", kazao je slavni Beatle. Novi album, još bez naslova, izaći će u listopadu. Imat će 12 pjesama, a producenti su Paul Epworth, koji je radio s Adele, i Mark Ronson, koji je producirao albume za Amy Winehouse, Lady Gagu i Lilly Allen.

CANBERRA - Australska kladionica Sportsbet počela je isplaćivati oklade uplaćene na pobjedu konzervativne oporbe na australskim parlamentarnim izborima, devet dana prije nego što će se oni uopće održati. Internetska kladionica Sportsbet priopćila je da je počela isplaćivati 1,5 milijun australskih dolara (7,5 milijuna kuna) u dobicima uplaćenim na pobjedu koalicije desnog centra oporbenog čelnika Tonyja Abbotta "jer je ishod izbora već jasan". Očekuje se da će Abbottovi konzervativci pomesti na izborima laburističku vladu Kevina Rudda, iako im ankete im zasad predviđaju "samo" 53 posto glasova. To je, međutim, dovoljno za osvajanje velike većine mandata u australskom parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙