FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

RIJEKA - Nekoliko tisuća oduševljenih Riječana dočekalo je noćas igrače i stručni stožer HNK Rijeke na Trgu 128. brigade HV u središtu grada nakon što je ovaj nogometni klub u Stuttgartu izborio ulazak u Europsku ligu. Igrači i stručni stožer sletjeli su u krčku zračnu luku iz Stuttgarta nešto nakon ponoći, a pred oduševljene Riječane stigli su autobusom oko 01.30 sati. Riječani su dočekali ekipu navijačkim pjesmama, bengalkama i signalnim raketama. Svaki igrač je pojedinačno predstavljen te burno pozdravljen pri izlasku na pozornicu a najglasniju podršku okupljenih dobio je trener Matjaž Kek. Predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković s pozornice je kazao da je u Stuttgartu pokazano kako se korektno navija, a govoreći o postignutom rezultatu rekao je "bit će još i bolje".

NEW YORK - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 3. kolo US Opena, nakon što je u četvrtak u susretu 2. kola nadigrao ruskog veterana Nikolaja Davidenka sa 6-1, 6-4, 6-4. Bio je ovo treći međusobni susret Dodiga i Davidenka i druga pobjeda našeg igrača. Zanimljivo, od tri svoja susreta Dodig i Davidenko dva su odigrali upravo u New Yorku, a prvi je put prije dvije godine u 1. kolu uspješniji bio Rus. U 3. kolu Dodig će igrati protiv drugog nositelja Španjolca Rafaela Nadala.

NEW YORK - Najbolja hrvatska tenisačica 17-godišnja Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 3. kolo posljednjeg ovogodišnjeg "Grand Slam" turnira, US Opena, nju je sa 6-2, 6-1 za samo sat vremena svladala 21. nositeljica Rumunjka Simona Halep. Niti Ajla Tomljanović nije se uspjela plasirati u 3. kolo, bolja od nje bila je 26. nositeljica Francuskinja Alize Cornet sa 6-2, 6-2 za sat i 34 minute igre.

NEW YORK - Rezultati teniskog Grand Slam turnira US Opena:

TENISAČI, 2. kolo -

Miloš Raonić (KAN/10) - Pablo Andujar (Špa) 6-1, 6-2, 6-4

David Ferrer (Špa/4) - Roberto Bautista (Špa) 6-3, 6-7 (5), 6-1, 6-2

Roger Federer (Švi/7) - Carlos Berlocq (ARG) 6-3, 6-2, 6-1

Rafael Nadal (Špa/2) - Rogerio Dutra Silva (BRA) 6-2, 6-1, 6-0

TENISAČICE, 2. kolo -

Caroline Wozniacki (Dan/6) - Chanelle Scheepers (JAR) 6-1, 6-2

Viktoria Azarenka (BLR/2) - Aleksandra Wozniak (KAN) 6-3, 6-1

Serena Williams (SAD/1) - Galina Voskobojeva (Kaz) 6-3, 6-0

ZAGREB - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić bio je strijelac za Sevillu koja je u uzvratnom susretu 4. pretkola Europske lige kao gost svladala poljski Slask sa 5-0, te tako s ukupnih 9-1 prošla u natjecanje po skupinama.

Rakitić je bio strijelac prvog pogotka na utakmici u 22. minuti, a igrao je do 57. minute. Ivan Kelava branio je svih 90 minuta za Udinese koji je na gostovanju kod Slovana u Liberecu odigrao 1-1, ali to njegovom sastavu nije bilo dovoljno za prolazak jer je prvi susret završio rezultatom 3-1 u korist češkog sastava. Ognjen Vukojević odigrao je čitav susret, dok je Domagoj Vida ušao u igru u 76. minuti za Dinamo iz Kijeva koji je sa 5-1 svladao kazahstanski Aktobe i tako potvrdio 3-2 uspjeh iz prvog dvoboja.

NYON - Ciparski nogometni klub Apoel iz Nikozije igrat će Europskoj ligi umjesto turskog Fenerbahčea, koji je izbačen na dvije godine iz europskih natjecanja zbog namještanja utakmica u domaćem prvenstvu, odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu. Naime, Odbor za hitnost Uefe u četvrtak je odlučio kako će svi klubovi koji ispadnu u 4. pretkolu Europske lige ući u ždrijeb kao moguće zamjene za Fenerbahče. Apoel je u 4. pretkolu Europske lige eliminiran od belgijskog Zulte-Waregema, ali mu se je sreća na kraju osmjehnula na današnjem ždrijebu.

LAUSANNE - Sportski arbitražni sud u Lausannei (CAS) odbio je danas žalbu turskog Bešiktaša, čime je izbačen iz ovosezonske Europske lige, a umjesto Bešiktaša igrat će norveški Tromso. Sportski arbitražni sud tako je potvrdio odluku Uefe koja je Bešiktaš kaznila jednogodišnjom zabranom igranja u europskim natjecanjima zbog namještanja utakmica u domaćem prvenstvu. Bešiktaš, kojeg od ove sezone vodi hrvatski trener Slaven Bilić, je u posljednjem pretkolu Europske lige izbacio norveški Tromso sa ukupnim rezultatom 3-2 (2-0, 1-2).

RIO DE JANEIRO - Hrvatski predstavnici na Svjetskom prvenstvu u judu koje se održava u Rio de Janeiru Marijana Mišković i Tomislav Marijanović nisu ostvarili zapažen rezultat u svojim kategorijama, Mišković je izgubila svoju prvu borbu u kategoriji do 63 kilograma od Kubanke Maricet Espinoze, dok je Marijanović u kategoriji do 81 kilograma ostvario pobjedu protiv Kubanca Jorgea Martineza, ali je potom izgubio od Austrijanca Marcela Otta. Kako su Espinoza i Ott potom vrlo brzo izgubili, naši predstavnici nisu dobili priliku u repesažu.

MONTE CARLO - Predsjednik Uefe Michel Platini u petak je izjavio da je sadašnji sustav nogometnih transfera pljačka, te da igrači sve više postaju roba. "Transferi su pljačka, a nogometaši sve više postaju roba, a sve manje igrači. Nogometaši nisu slobodni, oni čak ne pripadaju niti klubovima, već financijskim holdinzima, kompanijama ili pojedincima, a sve više ljudi pokušava zaraditi na njima. To nije dobro i moramo to riješiti", rekao je Platini na konferenciji za novinare u Monte Carlu.

SYDNEY - Frustriran zbog toga što nema prijenosa nogometnih utakmica irske nogometne reprezentacije u Australiji, David Feeney je odlučio otkupiti prava televizijskog prijenosa kvalifikacijske utakmice Irska-Švedska. Feeney, porijeklom iz Dublina, je kontaktirao jednog prijatelja koji se u Irskoj bavi TV prijenosima prije nego što je dao ponudu njemačkoj medijskoj kući Kentaro koja je imala prava prijenosa. "Rekli su da je moja ponuda preniska ali da je blizu traženog iznosa pa sam povisio iznos i oni su pristali", rekao je Feeney koji se udružio sa ljudima koji na svom kanalu prikazuju utrke konja pa će oni na svom kanalu emitirati izravan prijenos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙