FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker potvrdio je danas da je bio na ispitivanju u USKOK-u, no nije želio otkriti razlog razgovora s istražiteljima. "Istina je da sam nakon povratka iz Beča bio u USKOK-u, ali to je bio jedan najnormalniji razgovor. Naravno, da vam neću kazati o čemu smo razgovarali, ali to nije bilo ništa neuobičajeno," kazao je Šuker dodavši kako ne zna hoće li još netko iz HNS-a biti pozvan na razgovor. Predsjednik HNS-a je kazao da mu je više od činjenice što je Dinamo ispao iz Lige prvaka žao što su zbog toga hrvatski klubovi ostali bez značajnih financijskih sredstava. "Znate koliko bi našim klubovima dobro došlo sredstva koja Uefa daje na račun plasmana u LP. Dinamo je imao priliku za prolaz, no nije uspio, ali to je nogomet," rekao je Šuker.

CHUNGJU - Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković plasirao se u finale svjetskog prvenstva koje se održava u korejskom Chungjuu. Olimpijski doprvaci su lakoćom ušli u finale ostvarivši najbolje vrijeme u drugoj polufinalnoj skupini, te ukupno drugo vrijeme polufinala. Brži od njih bili su tek Nijemci i to za 43 stotinke sekunde. Hrvatska posada je nakon 500 metara držala drugo mjesto iza Ukrajinaca, no potom je ubacila u višu brzinu i na polovici staze preuzela vodstvo koje više nije ispuštala. Na drugo mjesto probili su se Estonci, a u finale su ušli i Ukrajinci. U drugoj skupini plasman u finale koje je na rasporedu u petak izborile su posade Njemačke, Velike Britanije i Švicarske. Braća Sinković, Martin i Šain na posljednjem su svjetskom prvenstvu na Bledu 2011. osvojili broncu, dok su godinu dana ranije na Novom Zelandu bili najbolji.

Nažalost, četverac bez kormilara u sastavu Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić nije se uspio plasirati u finale. U svojoj polufinalnoj skupini osvojili su posljednje, šesto mjesto, a u finale su vodile prve tri pozicije. Od finala ih je dijelilo šest sekundi.

ZAGREB - Svjetsko prvenstvo u judu koje se održava u Rio de Janeiru nastavlja se danas borbama u kategorijama do 63 i 81 kilograma u kojima nastupa i jedino dvoje hrvatskih predstavnika u Brazilu - Splićani Marijana Mišković i Tomislav Marijanović. Zlatna s posljednjih mediteranskih igara u Mersinu Marijana Mišković će se u prvom kolu kategorije do 63kg boriti protiv Kubanke Maricet Espinose, a pobjednicu u idućem kolu čeka Japanka Miki Tanaka. "Imam prokletstvo 'dobrog' ždrijeba na velikim natjecanjima' poručila je iz Brazila 31-godišnja Splićanka, koja je na OI u Londonu prošle godine u drugom kolu izgubila od favorizirane Japanke Yoshie Ueno. Marijanović nastupa u kategoriji do 81 kg, a u prvom kolu je slobodan. U drugom kolu ga očekuje pobjednik borbe između Iranca Saeeda Moradija i Kubanca Jorgea Martineza. Petoplasirani s EP-a u Istanbulu 2011. godine, te brončani s ovogodišnjih mediteranskih igara do sada se nije susreo niti s jednim od ove dvojice boraca.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i predsjednik Uprave INE Zoltan Aldott potpisali su danas na benzinskoj postaji INA-e u Miramarskoj ulici ugovor o sponzorstvu. "Kao najveća hrvatska tvrtka i jedna od najvećih u regiji INA je pravi partner jedne od najbolje rangiranih reprezentacija svijeta. Zato nam je čast i obveza da s navijačima ujedinimo energiju i svi zajedno iduće ljeto navijamo za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu" rekao je Aldott. Davor Šuker kazao je kako je INA sastavni dio naših života i da je sasvim normalno da je najveća nacionalna kompanija generalni sponzor HNS-a. "Ja želim i INI da uđe u krug 10 najboljih svjetskih kompanija i zato nam je drago što smo uspjeli postići dogovor o suradnji s vrhunskom kompanijom dugogodišnje tradicije", rekao je Šuker naglašavajući da je ugovor potpisan do kraja Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine ali da je iznos poslovna tajna. Potpisivanju sponzorskog ugovora nazočili su i hrvatski nogometni reprezentativci Arijan Ademi i Josip Pivarić koji su se pridružili Aldottu i Šukeru u utakmici stolnog nogometa.

ZAGREB - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) delegirala je Nijemca Felixa Brycha (38) za glavnog suca utakmice Srbija - Hrvatska u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine. Pomoćni suci bit će Nijemci Mark Borsch i Stefan Lupp, kao i četvrti sudac Florian Meyer. Delegat utakmice bit će Austrijanac Georg Pangl, a povjerenik za sigurnost Nizozemac Vilmus van Ree. Zbog činjenice da je Nogometni savez Srbije pod posebnim monitoringom svjetske i europske 'kuće nogometa' FIFA u Beograd šalje i posebnog promatrača Christopha Baumanna.

Ovaj doktor prava iz Munchena već je sudio hrvatskoj reprezentaciji. U Istanbulu je sudio u prvom dvoboju doigravanja za odlazak na nogometno prvenstvo Europe 2012. godine u kojem je Hrvatska pobijedila Tursku 3-0, kao i utakmicu protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za SP 201. koju je Hrvatska dobila u Minsku 3-1.

Brych sudi u Bundesligi od 2004. godine, na međunarodnoj listi sudaca nalazi se od 2007. godine, a u elitnu skupinu sudaca promoviran je dvije godine kasnije. Nije uvršten među suce za EP u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, no vodio je utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu. Trenutačno se nalazi na široj listi sudaca za SP u Brazilu 2014.

Utakmica između Srbije i Hrvatske na rasporedu je 6. rujna na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

MILANO - Trener talijanskog nogometnog velikana Milana Massimiliano Allegri izabrao je neobičan način proslave ulaska u Ligu prvaka. Nekoliko trenutaka nakon pobjede protiv PSV Eindhovena (3-0) Allegri se u razgovoru za tv stanicu Mediaset obrušio na novinare najavivši ako razmišlja i o ostavci. Razočaran stalnim napisima o njegovoj smijeni Allegri je nakon plasmana u Ligu prvak poručio: "Bijesan sam. Već dvije godine stalno se piše o mojoj smijeni. Sve me jako iživciralo. Ljudi me pljuju, no trebali bi pisati barem malo objektivnije. Možda umjesto na utakmicu protiv Livorna odem na more, na poduži odmor. Moram o svemu dobro razmisliti," kazao je Allegri. Trener 'Rossonera' potom se osvrnuo i na predstavu njegovih odabranika u dvoboju proti PSV-a. "Jako sam zadovoljan našom igrom i uspjehom momčadi. Hvala dečkim što su mi priuštili barem malo zadovoljstva i zabave."

Allegri je preuzeo Milan 2010. godine i već u prvoj sezoni je osvojio 'scudetto', a potom i talijanski Superkup. U drugoj sezoni Milan je osvojio drugo mjesto u Serie A, dok je prošle sezone bio treći.

BARCELONA - Nogometaši Barcelone pobjednici su španjolskog Superkupa nakon što su u uzvratnom susretu na Camp Nou odigrali 0-0 protiv Atletico Madrida. Kako je prvi susret u Madridu završio 1-1, Barca je do prvog trofeja pod vodstvom novog trenera Gerarda Martina, te 11. trofeja u nacionalnom Superkupu stigla zahvaljujući golu postignutom u gostima. Utakmicu u Barceloni obilježila je nervozna igra i promašeni jedanaesterac Lionela Messija u 88. minuti koji je uzdrmao vratnicu. Atletico je od 80. minute igrao bez isključenog Brazilca Filipe Luisa, a u samoj završnici isključen je i rezervni igrač Atletica Arda Turan koji je s klupe prigovorio pomoćnom sucu.

NEW YORK - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u dvoboju prvog kola pobijedio Amerikanca Jamesa Blakea 6-7 (2), 3-6, 6-4, 7-6 (2), 7-6 (2). Karlović je do pobjede došao nakon drame u pet setova okrenuvši zaostatak 0-2 u setovima. Susret je trajao ukupno tri sata i 25 minuta tijekom kojih je Karlović imao 38 as-servisa, upisao 75 winnera i čak 68 neprisiljenih pogrešaka. Za 33-godišnjeg Amerikanca bio je to posljednji meč u karijeri jer nakon 14 godina profesionalnog tenisa odlazi u igračku mirovinu. Tijekom karijere je osvojio deset turnira, a najbolji renking imao je 2006. godine kada je bio četvrti tenisač svijeta. Idući Karlovićev suparnik bit će Švicarac Stanislas Wawrinka koji je bio bolji od Čeha Radeka Štepaneka 7-6 (2), 6-3, 6-2. Karlović i Wawrinka do sada su odigrali tri međusobna susreta, a vodi Švicarac 2-1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙