FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korčulanska škola o položaju žena od 29. do 31. kolovoza

ZAGREB, 27. kolovoza 2013. (Hina) - Međunarodna Korčulanska škola 2013., kojoj će glavna tema biti izazovi, mogućnosti, prakse i politike usklađivanja poslovnog i privatnog života iz perspektive ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena, održat će se na Korčuli od 29. do 31. kolovoza.

Uz rodne i ekonomske politike u regiji, također će se raspravljati i o pozicioniranju europskih socijalista uoči izbora za Europski parlament 2014. i namjere da na listama bude kandidirano 50 posto žena.

Konferencija će okupiti sudionike iz lijevo orijentiranih europskih stranaka, a cilj joj je raspraviti političke, društvene i ekonomske mogućnosti i rješenja koja mogu pomoći u oblikovanju životno-poslovnih praksi i politika u jugoistočnoj Europi, unutar šireg radnog okvira EU-a, iz perspektive jednakosti spolova i jačanja položaja žena.

Skup će okupiti političarke i političare iz zemalja regije - Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, izvijestili su organizatori.

Fokus skupina bit će žene, a fokus tema bit će kakav utjecaj imaju te politike na njihov ekonomski i duštveni status, mogućnosti zapošljavanja i blagostanje, kao i na dobrobit njihovih obitelji kroz usklađivanje njihovih poslovnih i obiteljskih obveza.

Sudionici će na konferenciji razmotriti mogućnosti i rješenja za uspostavljanje ravnoteže posla i privatnog života, radnih odnosa i radnog vremena iz perspektive ekonomske i socijalne politike i politike zapošljavanja vlada u regiji.

Gosti iz drugih zemalja EU-a bit će pozvani da podijele svoja iskustva i rješenja sa sudionicima iz jugoistočne Europe kako bi zajedno identificirali najbolje prakse i preporuke za napredne, socijaldemokratske i lijeve stranke u regiji.

Konferenciji na Korčuli prethodit će radni sastanak sa SDP-om i njegovom ženskom organizacijom u Splitu, koji će uključivati raspravu s vodstvom stranke i nevladinim udrugama.

Sastanku i međunarodnoj konferenciji na Korčuli prisustvovat će predsjednica Foruma žena SDP-a Gordana Sobol, SDP-ova saborska zastupnica i tajnica za međunarodne odnose Karolina Leaković, zamjenica glavnog tajnika Stranke europskih socijalista (PES) Marije Laffeber, predsjednica žena PES-a Zita Gurmai.

Bit će tu i Lena Ag, glavna tajnica švedske zaklade Kvinna till Kvinna, direktorica Regionalnog centra za zaštitu okoliša srednju i istočnu Euorpu Marta Szigeti Bonifert, direktorica Mreže za jednakost spolova srednje i istočne Europe Sonja Lokar, te političari iz regije.

Na Korčuli će na skupu sudjelovati i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji će govoriti na temu "Članstvo u EU – izazovi i rješenja za usklađivanje posla i privatnog života".

Korčulansku školu organizira Mreža za jednakost spolova srednje i istočne Europe u suradnji s hrvatskim Centrom za nove inicijative, pod financijskim pokroviteljstvom švedske organizacije Olof Palme International Center.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙