FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za učenike OŠ Pavleka Miškine nastava na dvije lokacije

ZAGREB, 26. kolovoza 2013. (Hina) - Zbog rekonstrukcije njihove škole učenici Osnovne škole Pavleka Miškine počet će nastavu u novoj školskoj godini 2013./2014. na dvije lokacije - u prostorijama Centra za strane jezike u Vodnikovoj ulici te u Osnovnoj školi "Petar Zrinski" u Krajiškoj ulici.

Zaključeno je to na večerašnjem sastanku proširenoga Vijeće roditelja OŠ "Pavleka Miškine", uz zahtjev roditelja da se ustrajno traži i pronađe bolje rješenje.

Sastanak je održan u Centru za strane jezike, a zaključak je donesen nakon dugotrajne i polemične rasprave roditelja s ravnateljicom škole Vesnom Vrbanović Jančić, predstavnicom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Božicom Šimlešom te pomoćnikom pročelnika za građenje objekata društvene djelatnosti i stanogradnje grada Zagreba Gordanom Hanžekom.

Tako će nastavu u novoj školskoj godini učenici svih razreda produženog boravka i učenici klasičnih nižih razreda imati u Centru za strane jezike, dok će se učenici viših razreda izmjenjivati na dvije lokacije: tjedan ujutro u Vodnikovoj, a tjedan poslijepodne u OŠ Petra Zrinskog, a ne u Srednjoj školi za montažu na Svetome Duhu kako je bilo predloženo, ali roditelji nisu prihvatili tu lokaciju uz obrazloženje da im nije prihvatljivo da njihova djeca idu u školu koju pohađaju srednjoškolci.

Roditelji traže da mjerodavni sustavno traže rješenje koje bi omogućilo da sva njihova djeca idu u školu na jednoj lokaciji, a za njih su prihvatljivi prostori Hrvatskoga vojnog učilišta "Petar Zrinski" što im je, kako su istaknuli, bilo i predloženo kao rješenje.

Nakon što su ravnateljica Vrbanović Jančić i Božica Šimleša posvjedočile kako se u kontaktima s predstavnicima Ministarstva obrane pokazalo da će prostorije Vojnog učilišta biti iseljene najranije do kraja ove godine, roditelji su zaključili kako te kontakte treba pojačati i učiniti sve da se pronađe rješenje.

Gordan Hanžek upoznao je roditelje s planom prijevoza autobusima i prihvata djece u Vodnikovoj ulici, koji će biti realiziran kao poseban prijevoz u suradnji s policijom i Gradskim uredom za promet.

Na izraženu sumnju roditelja da će njihova djeca krenuti na jesen 2014. godine u svoju školu, istaknuo je kako će OŠ Pavleka Miškine biti obnovljena do 1. rujna 2014. godine te da je za obnovu osiguran i novac u proračunu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙