FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo 14. Mediteran film festival u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG, 26. kolovoza 2013. (Hina) - Četrnaesti međunarodni Mediteran film festival (MFF) otvoren je u ponedjeljak u Širokome Brijegu, a tijekom pet dana u natjecateljskom dijelu programa prikazat će se 22 dokumentarna filma iz 10 zemalja među kojima je šest filmova hrvatskih redatelja.

U službenom natjecateljskom dijelu dugometražnih dokumentaraca na rasporedu su filmovi "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića, "Blokada redatelja" Igora Bezinovića te u "Braku sa Švicarcem" Arsena Oremovića.

U kategoriji kratkometražnih dokumentaraca hrvatski redatelj Mario Papić predstavit će se s filmom '8 x 8', "Muški film" djelo je Nebojše Slijepčevića, a "Presuda" Đure Gavrana. Na festivalu će se još prikazati i filmovi redatelja iz BiH, Njemačke, Rumunjske, Austrije, Italije, Francuske, Španjolske, Izraela i Maroka.

Selektor festivala, hrvatski redatelj Damir Čurčić, je među pristiglih 260 filmova odabrao 22 najbolja ostvarenja.

U suradnji s talijanskim veleposlanstvom prva dva dana festivala obilježit će projekcije retrospektive velikog talijanskog redatelja Federica Fellinija.

Izvan konkurencije na MFF-u u Širokom Brijegu bit će prikazana dva igrana filma, osvajač Pule "Obrana i zaštita" redatelja Bobe Jelčića i filmsko ostvarenje "Kauboji" Tomislava Mršića, koji će službeno zatvoriti festival.

Prikazat će se i tri dokumentarna ostvarenja domaćih autora "U potrazi za očevim grobom" Don Pavla Crnjca, "Pacijent" Zdenka Jurilja i "Napad Tsunamija" (Snaga Rock n'rolla) redatelja Marija Ćužića.

Pored šesteročlanog žirija koji će odlučivati i izabrati pobjednika Grand prix - MFF projektora u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektora u kategoriji kratkometražnog filma, tradicionalno treću nagradu će glasovanjem dodijeliti publika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙