FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Treći Opuzen film festival

DUBROVNIK, 24. kolovoza 2013. (Hina) - Projekcijom dokumentarnih filmova redatelja Obrada Gluščevića "Ljudi s Neretve", "Zemlja", "Bura" te "Brđani i Donjani" u kinu "Pjaca" večeras je u Opuzenu završio Treći Opuzen film festival.

Obrad Gluščević (1913.-1980.), inače rođen u Metkoviću, ostat će zapamćen po filmovima "Vuk samotnjak" i "Kapetan Mikula Mali" te dječjoj seriji "Jelenko".

Na ovogodišnjem opuzenskom filmskom festivalu u kategorijama dugometražnog, dokumentarnog, animiranog i hrvatskog kratkog filma u kinima "Pjaca" i "Riva" i Likovnom salonu prikazano je 75 filmova u ukupno 3812 minuta trajanja.

Održan je i bogat popratni program te radionice namijenjene mladima kako bi se na taj način upoznali s osnovama fotografskog i filmskog svijeta.

Program ovogodišnjeg festivala posjetila je i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić koja je obećala kako će pomoći gradu Opuzenu da uskoro dobije zatvoreno kino i da poput ostalih hrvatskih gradova može tijekom cijele godine pružati kvalitetan filmski program.

Treći Opuzen film festival održavao se od 19. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙