FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Bivši svjetski prvak u boksu Mike Tyson priznao je da se nalazi na granici između života i smrti zbog problema s alkoholom i drogom. "Želim biti trijezan. Ne želim umrijeti. Na granici sam života i smrti jer sam alkoholičar", rekao je Tyson na sportskoj TV ESPN. "Ponekad sam loš, učinio sam mnogo loših stvari ali želim oprost...Da bih ga dobio moram promijeniti način na koji živim", rekao je on. Priznao je da je neprestano pod utjecajem opijata. "Lagao sam svima koji su mislili da ne pijem, ali nije tako". Tyson kaže da se nastoji promijeniti "Nisam pio ni uzimao droge šest dana, a za mene je to čudo", izjavio je.

NECHIN - Francuski glumac Gerard Depardieu koji je potaknuo polemiku kada se koncem 2012. preselio u Belgiju ne želeći plaćati porez u Francuskoj, prije nego je dobio rusko državljanstvo, u subotu je proglašen počasnim građaninom belgijske općine u kojoj živi, javlja novinar AFP-a. "Sretni smo što si se skrasio u Nechinu i što velikan francuskog filma zauvijek ostaje autentičan i iskren", istaknuo je gradonačelnik Estaimpuisa Daniel Senesael pred brojnim novinarima. "Gerard, Estaimpuis te voli", zaključio je gradonačelnik na svečanosti održanoj u dvorcu koji je dijelom sagrađen u 12. st. i okružen je vodenim jarkom, a u vlasništvu je općine. U Nechinu, u općini Estaimpuisu, živi 27 posto Francuza, nerijetko veoma bogatih koje je privukla iznimno povoljna belgijska porezna politika prema najimućnijima.

ZUERICH - Jedan Švicarac osvojio je pravo bogatstvo, 115,5 milijuna švicarskih franaka (93,6 milijuna eura), u izvlačenju lota Euro Millions, javila je agencija ATS. Tako je dobitnik, rodom iz kantona Valaisa, osvojio dosad najveći zgoditak u Švicarskoj. Prethodni švicarski rekord ostvaren je 2005. kada je jedan portugalski igrač iz istog kantona osvojio 99 milijuna švicarskih franaka. Lutrija Euro Millions, utemeljena 2004., ima u svakom izvlačenju gotovo dvadeset milijuna igrača koji imaju tek 1 prema 116 531 000 izgleda da pogode pet pravih brojeva i dva dopunska i osvoje zgoditak. Apsolutni rekord u ovoj lutriji koja se organizira u jedanaest europskih zemalja drži britanski igrač koji je u kolovozu 2012. osvojio 190 milijuna eura.

WASHINGTON - Orijaška panda došla je na svijet u petak predvečer u zoološkom vrtu u Washingtonu, nakon umjetne oplodnje, priopćila je ta ustanova. "Imamo mladunca!", poručio je nacionalni zoo na Twitteru pošto je panda Mei Xiang donijela na svijet malenog potomka. Mladunci pande su sićušni kada se okote, teški su manje od kilograma. "Mei Xiang je odmah prigrlila mladunca, njihala ga i skrbila o njemu", izvijestila je ustanova dodajući kako se čuje mladunčev plač. Mei Xiang je u rujnu prošle godine okotila mladunca koji je živio tek šest dana. Potomke su dobile i orijaška panda u bečkom zoološkom vrtu u Schoenbrunnu i u Atlanti, u SAD-u, gdje su 17. srpnja svjetlo dana ugledali blizanci. Orijaške pande su ugrožena vrsta. Tek 1600 primjeraka živi u divljini u Kini i 300 u zatočeništvu diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙