FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija opoziva konzula iz Chicaga zbog zlouporaba

BEOGRAD, 23. kolovoza 2013. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova (MSP) Srbije pokrenulo je postupak opoziva generalnog konzula Srbije u Chicagu Deska Nikitovića, priopćeno je u petak u Beogradu gdje su neki mediji prenijeli da diplomat kuću u kojoj živi iznajmljuje sam sebi, a troškove snose porezni obveznici u Srbiji.

Nikitović, koji je na mjesto generalnog konzula Srbije u Chicagu postavljen 2003., zajmom je kupio kuću u Chicagu da bi je zatim sam sebi iznajmio, a njezin zakup naplaćivao od MSP-a, pišu beogradske tiskovine.

U MSP je formirano i radno tijelo sa zadatkom da preispita troškove funkcioniranja diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) u inozemstvu u cilju maksimalne racionalizacije rada te službe, priopćio je MSP.

Postupak za Nikitovićev opoziv već je pokrenut, a sve eventualne nepravilnosti u radu službe DKP "bit će najoštrije sankcionirane sukladno važećim zakonima", priopćio je MSP.

Tabloid "Kurir" navodi da Nikitović ima dvojno državljanstvo, srpsko i američko, a generalni konzul u Chicagu već je deset godina. Nikitović je, prema pisanju "Kurira", završio Pravni fakultet u Beogradu, bio je predsjednik Kongresa srpskog ujedinjenja u Chicagu 1998-2002., a za konzula je imenovan u ožujku 2003. Oženjen je američkom odvjetnicom s kojom ima dvoje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙