FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječko Gradsko vijeće: lani manjak prihoda od 29,3 milijuna kuna

RIJEKA, 25. srpnja 2013. (Hina) - Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas izvješće o gradskom proračunu za 2012. godinu po kojem je prošle godine bio manjak prihoda od 29,3 milijuna kuna.

Ukupni prihodi i primitci proračuna bili su 749,6 milijuna kuna, ili 87,6 posto godišnjeg plana, a rashodi i izdatci 778,9 milijuna kuna, ili 91 posto od godišnjeg plana.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je proračun za 2012. načinjen po makroekonomskim projekcijama po kojima se očekivao blagi oporavak ekonomske aktivnosti i rast bruto domaćeg proizvoda. S obzirom na to da 2012. nisu promijenjeni negativni gospodarski trendovi, to se, uz nedostatak velikih investicija, te loše gospodarsko stanje u okruženju odrazilo na izvršenje proračuna, rekao je.

Dodao je da je riječki investicijski ciklus održan, da se nastavilo s mjerama poticanja gospodarstva te da se nisu smanjivali rashodi za socijalni program.

Istaknuo je da je zadovoljan izvršenjem proračuna jer Rijeka nije prezadužena, a sve se obveze redovito ispunjavaju.

Oporbeni vijećnici isticali su da se o izvješću trebalo raspravljati prije te da zaduženost grada od 416 milijuna kuna zabrinjava.

Obersnel je odgovorio se o izvješću nije moglo raspravljati prije jer je izrađeno u vrijeme lokalnih izbora, da problema ima, ali krediti i sve obveze uredno se rješavaju.

Dodao je da krediti nisu potrošeni za poslovanje, nego za izgradnju sportskih objekata, komunalne infrastrukture, škola i vrtića jer je to obveza lokalne samouprave.

(Hina) xhsup yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙