FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić mještanima Glavnice Gornje obećao priključak na gradski vodovod

ZAGREB, 22. kolovoza 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Glavnici Gornjoj kod Sesveta, gdje je prije četiri dana u vodospremniku pronađen leš muškarca, obećao da će u iduće četiri godine građani tog dijela Zagreba biti priključeni na javni gradski vodovod.

Vodospremnik u Glavnici Gornjoj iz kojeg je stanovništvo danima pilo vodu ne znajući da se u njemu nalazi mrtvo tijelo, jedan je od 14 vodosprema i devet lokalnih vodovoda na tom području.

"To je dalo svoje i u iduće četiri godine svih tih 14 vodosprema i devet lokalnih vodovoda u prigorskom dijelu Sesveta će ići u povijest", kazao je Bandić novinarima pred stanovnicima i lokalnim političarima koji su ga tamo dočekali.

Stanovnica Marica Paj ispričala je novinarima da je voda bila neugodna mirisa čak dva tjedna, a onda je strojar primjetio da nešto nije u redu. Sada im, kaže, dovoze vodu koju čekaju s kanistrima.

Dodala je kako stanovništvo traži gradsku vodu. "Htjeli bi da se 'dopelja' gradski priključak tako da smo bez brige", kazala je Paj.

Ispitivanja vode tijekom prošle godine pokazala su da više od 50 posto vode u tom kraju ime prekomjerne bakterije, dok taj udio u Glavnici Gornjoj iznosi 65 posto, kazao je Bandić.

Vladimira Lesnikar iz Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar rekla je kako je kvaliteta vode u tom vodovodu, koji crpi površinsku vodu, u većini slučajeva nezadovoljavajuća, dok je razgradnja biološkog materijala doprinijela bakterijskom zagađenju.

No, ipak, stručnjaci nisu pronašli nikakve alarmantne uzročnike koje bi izazvali neke posebne epidemije, a budući da je vodovod zatvoren u nedjelju ne očekuju da bi se to moglo naknadno dogoditi.

Bandić je dodao da će policija utvrditi kako je došlo do smrti čovjeka koji je pronađen u vodspremniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙