FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić uputio čestitku u povodu Velike Gospe

ZAGREB, 14. kolovoza 2013. (Hina) - U povodu blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je danas čestitku rektoru Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Zlatku Korenu.

Bandić u čestitci napominje kako je štovanje Majke Božje duboko ukorijenjeno u hrvatskoj kršćanskoj tradiciji i duhovnosti, nadasve u pučkim hodočašćima gdje se molitvom i zavjetima preporuča Velikoj Gospi.

"Od Sinja do Aljmaša, od Trsata do Marije Bistrice, razmještena su mnoga zavjetna Marijanska svetišta u kojima se okupljaju rijeke vjernika, i tu, kod Bogorodice, na Izvoru života, u slavlju i radosti, molitvi i zajedništvu – nalaze mir, okrepu i posvetu. U tom znaku, znaku Marijanskog sabiranja, ljubavi i prijateljstva – proslavlja se ovogodišnji blagdan BDM u vašoj Župi i središnjem svetištu Majke Božje u Hrvata. Neka nas sve skupa vjera i optimizam krijepe i ohrabruju pred izazovima i iskušenjima kojima smo svakodnevno izloženi. S tim mislima i nadama, Vama osobno, svekolikom svećenstvu i vjernicima – od srca čestitam Blagdan Velike Gospe tradicionalnim pozdravom: Hvaljen Isus i Marija!", navodi gradonačelnik u čestitci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙