FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voda u zagrebačkim fontanama nije za kupanje

ZAGREB, 8. kolovoza 2013. (Hina) - Voda u zagrebačkim fontanama nije namjenjena za kupanje niti se radi o vodi za piće, poručili su danas iz zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar", napominjući kako se ljudi u fontanama kupaju na vlastitu odgovornost.

Voditeljica Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda Sonja Tolić izjavila je Hini kako, budući da voda u zagrebačkim fontanama nije namjenjena kupanju niti je za piće, ispitivanje njene zdravstvene ispravnosti ne podliježe zakonskoj regulativi, kao što je to, primjerice, slučaj kod bazena.

Kazala je i da se zdravstvena ispravnost vode u fontanama, ukoliko je riječ o vodi iz centralnog vodoopskrbnog sustava, kontinuirano provodi prema programu monitoringa, tri puta tjedno. Premda ima izuzetaka, većina fontana u središtu grada ima vodu iz vodovoda.

Zbog visokih temperatura ovoga ljeta u Zagrebu, neki su građani, pretežito mlađe dobi, odlučili osvježenje potražiti u zagrebačkim fontanama, a čini se kako je za kupanje i osvježavanje najpopularnija postala nova "Bandićeva" fontana na Trnju, u blizini Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će slijedeće godine Zagreb dobiti novi aqua park na Bundeku, s smatra da će tada biti i manje kupanja u fontanama.

"Želimo kupanje s fontana preseliti na Bundek. Tada će se djeca manje brčkati u fontanama. Morate im dati alternativu, a ne im priječiti da se brčkaju", rekao je jučer Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙