FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varga predsjednik radne skupine Disease Management

ZAGREB, 14. kolovoza 2013. (Hina) - Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Siniša Varga postao je predsjednik radne skupine „Disease management/E-health Working Group“ u organizaciji krovne organizacije za socijalno dobro i zdravstvenu zaštitu u Europi i u svijetu - Association Internationale de la Mutualité (AIM ).

Svrha te radne skupine je razmjena informacija uz potporu projekata e-Zdravstva radi pronalaska novih načina za kvalitetnije upravljanja bolestima, priopćio je danas HZZO.

Skupina će održavati redovite sastanke tijekom godine, a prvi telekonferencijski radni sastanak održan je 1. kolovoza 2013.

Tijekom proteklih godina skupina je organizirala jednodnevne radionice na temu upravljanja bolestima. Poseban naglasak stavlja se na kreiranje inovativnih koncepata skrbi i modela financiranja kroničnih bolesti, edukaciju pacijenata s kroničnim bolestima te praćenje trendova kod kroničnih bolesti na razini Europske unije. Telemedicina i e-Zdravstvo služit će kao posebna potpora upravljanju kroničnim bolestima, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙