FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Nova protjerivanja stranaca zbog ilegalnog rada

SARAJEVO, 14. kolovoza 2013.(Hina) - Vlasti Bosne i Hercegovine u srijedu su protjerale iz te zemlje četrnaest stranih državljana nastavljajući tako akciju čiji je primarni cilj suzbijanje rada 'na crno'.

Služba za poslove sa strancima koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH potvrdila je kako je svim protjeranim strancima ujedno izrečena mjera zabrane ulaska u BiH u razdoblju od jedne do pet godina.

Ovime je ukupni broj stranaca protjeranih iz BiH od prošlog tjedna povećan na 31 a riječ je o osobama koje su ilegalno boravile i radile u Sarajevu kršeći tako imigracijske propise.

Riječ je o osobama koje su radile u ugostiteljskim objektima. Iz Službe za poslove sa strancima ističu kako se u uvjetima visoke nezaposlenosti BiH neće tolerirati ilegalni rad stranaca.

Službeni pokazatelji govore kako je stopa nezaposlenosti u BiH veća od 27 posto a za poslom u toj zemlji trenutačno traga više od pola milijuna ljudi.

Služba za poslove sa strancima objavila je kako je u tijeku pojačani nadzor boravka stranaca na području Bihaća i Banja Luke a slične akcije provodit će se na teritoriju cijele države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙