FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Letta poziva vladu da izglasa povjerenje Alfanu

RIM , 19. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Talijanski premijer Enrico Letta pozvao je parlamentarne zastupnike da podupru njegova zamjenika i ministra unutarnjih poslova Angelina Alfana te da glasaju za njega u petak kako krhka koalicija ne bi krenula prema političkoj krizi.

"Ono što tražim od vas je novo glasovanje o povjerenju vladi koju imam čast voditi", rekao je Letta u obraćanju Senatu prije glasovanja o prijedlogu smjene Alfana.

Izjašnjavanje o Alfanu, tajniku Berlusconijeve stranke Narod slobode, sazvano je nakon što je taj političar u svibnju navodno ubrzao deportaciju obitelji kazahstanskog oligarha i disidenta.

Letta je rekao kako policijska istraga i izvješće pokazuju da Alfano nije umiješan operaciju koja je, kako je istaknuo, javno diskreditirala Italiju u očima svijeta.

Rezultati glasanja očekuju se tijekom poslijepodneva.

Protjerivanje supruge i šestogodišnje kćeri kazahstanskog oligarha i disidenta Mukhtara Abljazova iz njihove vile u Rimu u svibnju, Lettinu je vladu gurnula u najdublju krizu od njezina formiranja.

Članovi Naroda slobode prije glasanja su kazali kako misle da će vlada pasti ukoliko Alfano bude prisiljen podnijeti ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙