FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

NEW YORK, 6. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju za danas oprezno trgovanje na Wall Streetu, jer nema značajnijih vijesti koje bi mogle potaknuti rast S&P 500 i Dow Jones indeksa na nove rekordne razine.

Dow Jones terminski indeks bio je u 14,00 sati u plusu 4, a Nasdaq indeks 2,5 bodova.

S&P terminski indeks oslabio je 2,9 bodova i ispod je fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon što su u petak Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli najviše razine u povijesti, zahvaljujući naznakama jačanja američkog gospodarstva i nadi da će Fed nastaviti voditi poticajnu monetarnu politiku, u ponedjeljak su cijene dionica blago pale.

Bila je to posljedica nedostatka značajnijih vijesti koje bi potaknule tržište. Premda niz podataka pokazuje da američko gospodarstvo raste, oni ipak nisu toliko dobri da bi ulagači zaključili da je daljnji rast cijena dionica održiv.

Nema više ni jačih poticaja iz korporativnog sektora, jer se sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata bliži kraju.

Poslovne rezultate za drugo tromjesečje trebalo bi objaviti još otprilike 100 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, no ne očekuju se veća iznenađenja.

Dosad je poslovna izvješća objavilo oko 400 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, pri čemu ih je 67,8 posto nadmašilo očekivanja analitičara po pitanju zarada, a 55 posto po pitanju prihoda. No, očekivanja su bila vrlo niska.

I na europskim se burzama danas trguje oprezno. Londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su oko 14,00 sati u minusu do 0,1 posto, dok je pariški CAC ojačao 0,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙