FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju dobitonosne prodaje

NEW YORK, 26. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Sudeći po padu terminskih indeksa, danas bi na Wall Streetu cijene dionica mogle pasti pod pritiskom dobitonosnih prodaja, jer investitori očito žele predah nakon uzleta S&P 500 indeksa od početka godine za 18,5 posto.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 38 bodova, tehnološki Nasdaq 8 bodova, a S&P 500 4,8 bodova.

Američki burzovni indeksi postupno su rasli od početka godine, pri čemu je S&P 500 ranije ovoga tjedna dosegnuvši novu rekordnu razinu. Samo od početka srpnja na dobitku je 5,2 posto.

U fokusu investitora i danas će biti zarade kompanija u drugom ovogodišnjem tromjesečju. Među ostalima, danas se očekuju poslovni rezultati Tyco Internationala.

Do jučer, o poslovnim rezultatima izvijestilo je 47 posto od ukupno 500 kompanija čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu.

Pritom je njih 68 posto izvijestilo o dobiti iznad očekivanja analitičara, što je iznad povijesnog prosjeka koji se kreće na 63 posto. Njih 56 posto, pak, premašilo je svojim prihodima očekivanja analitičara, no to je ispod povijesnog prosjeka.

Na europskim burzama danas je pad frankfurtskog DAX indeksa, pod pritiskom upozorenja o dobiti nekolicine vodećih njemačkih kompanija, potkopao povjerenje ulagača, tako da je većina vodećih indeksa u minusu.

Frankfurtski DAX indeks oko 13 sati bio je na gubitku 0,56 posto na 8.250 bodova, a londonski FTSE 0,17 posto na 6.577 bodova. Istodobno, pariški CAC bio u plusu 0,64 posto i iznosio 3.979 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙