FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprez nakon novih rekorda ključnih indeksa

NEW YORK, 19. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas bilježe tek blage oscilacije, ukazujući na oprezno poslovanje na kraju tjedna, nakon što su ključni indeksi jučer dosegnuli nove rekordne razine.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 8 bodova, a tehnološki Nasdaq 2 boda, dok je S&P 500 bio u plusu 1,25 bodova.

U četvrtak su Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove rekordne razine, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima nekoliko kompanija i uvjerenju ulagača da Fed neće prerano smanjiti poticajne monetarne mjere.

Dow Jones ojačao je 0,50 posto, na 15.548 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,50 posto, na 1.689 bodova, a Nasdaq indeks 0,04 posto, na 3.611 bodova.

No, nakon zatvaranja burze, Google i Microsoft izvijestili su o poslovnim rezultatima za drugo tromjesečje, koji su bili ispod očekivanja analitičara.

To bi danas moglo doprinijeti negativnom raspoloženju na Wall Streetu.

„Razočaravajući podaci o zaradama, kao i pad cijena sirovina, te dobitonosne prodaje pritišću danas tržište dionica. Vjerojatno je još prerano zaključiti da je uzlet cijena dionica zaustavljen, no čini se da tržišta gube na zamahu“, ističe Mike McCudden, iz investicijskog društva Interactive Investor.

Nove smjernice investitorima će dati poslovni rezultati General Electrica i Honeywella

I na europskim burzama danas se oprezno trguje. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu između 0,14 i 0,34 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙