FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: mimohod u povodu Dana pobjede

PULA, 5. kolovoza 2013.(Hina) - U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja danas je prvi put, 18 godina nakon osloboditeljske akcije "Oluja", središtem Pule prošao mimohod kojem se odazvalo 500-tinjak članova 17 braniteljskih udruga iz cijele Istre.

Mimohod je uz pratnju bubnjara i pulskih mažoretkinja krenuo od Veslačkog kluba na Rivi prema Domu hrvatskih branitelja, a dugu kolonu predvodili su Ivica Lerotić, čelnik pulske Hvidre, i Ivan Dumendžić, predsjednik istarskog ogranka Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Iza njih su, uz brojne barjake branitelja, policijskih i vojnih postrojbi, bili i pulski gradonačelnik Boris Miletić te istarski dožupan Miodrag Čerina, kao i brojni branitelji i članovi njihovih obitelji.

"Ovim je mimohodom današnji dan obilježen na najljepši mogući način, te sam zato uvjeren da će ovakvo obilježavanje postati tradicionalno", kazao je gradonačelnik Miletić. Naglasio je kako je od "Oluje" i oslobađanja Hrvatske prošlo 18 godina, Hrvatska je ušla u EU, oslobođeni su generali Ante Gotovina i Mladen Markač, a sve to, istaknuo je, potvrđuje činjenicu da je Hrvatska vodila obrambeni rat.

"Nastavljamo s gradnjom slobodne i demokratske Hrvatske zahvaljujući braniteljima, koji su nam omogućili jedinstven osjećaj slobode", poručio je Miletić.

Prije mimohoda, na Središnjem križu pulskoga gradskog groblja te ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa, u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata te Grada Pule i Istarske županije položeni su vijenici i zapaljene svijeće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙