FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

MIAMI - Benjamin Friberg, 35-godišnji Amerikanac, postao je u petak prvi čovjek koji je put od Kube do američke obale Floride dugačak 170 kilometara prešao na paddleboardu, dasci koja se koristi za surfanje. Friberg, koji je u četvrtak krenuo iz Marine Hemingway u Havani, stigao je oko 28 sati kasnije u Key West, na jugu Floride, a na dasci je stajao i veslao. "Ovaj put je za cilj imao promicanje mira, ljubavi i prijateljstva između naroda Kube i SAD-a, kao i zdravog načina života", kazao je Friberg, inače , jazz glazbenik. Sam Silvey, član tima koji je slijedio Friberga u katamaranu izjavio je kako su prvi sati bili najteži zbog valova visine od jednog metra. Friberg je cijelim putem stajao s veslima u rukama, osim u nekoliko trenutaka kada je klečao da bi jeo. U posljednje tri godine, troje plivača pokušalo je prijeći isti put, opasan zbog morskih pasa koji obitavaju na tom području. U lipnju 2011. jedan spasilac iz Miami Beacha prešao je istu udaljenost za malo više od 29 sati, ispružen na daci i veslajući rukama. Prošle godine je Benjamin Friberg prešao 380 km na rijeci Yukon u sjevernom dijelu Kanade pokušavajući postaviti rekord najduljeg puta prijeđenog na dasci s veslima u 24 sata.

DENVER - Gosti jednog denverskog hotela mogu platiti 50.000 američkih dolara po noći za lebdeći apartman na vrhu hotela Curtis u središtu tog grada, uz dodatne pogodnosti koje nosi taj paket aranžman. Radi se o maloj, ali vrlo funkcionalnoj sobi, stoji u hotelskom promidžbenom materijalu. Soba na napuhavanje veličine lifta ima sve što joj je potrebno - krevet, stolac, kauč i kompletne sanitarije. Kauč i stolac se povlače kada se u funkciju stavi krevet. U cijeni od 50.000 dolara za noć uključen je i prijevoz luksuznom limuzinom iz zračne luke, uz koktel, dva I-poda s glazbom 60-tih koji se mogu ponijeti kući, marame i trapez-hlače u stilu 60-tih, osobni pomagač u kupnji, dalekozor Swarowski te Tiffanyjev set nakita. Uključen je i disco party na koji gosti hotela mogu pozvati svoje goste. Nitko, međutim, još nije rezervirao sobu. "Imali smo jedan ozbiljan upit, ali je još nitko nije rezervirao", rekla je direktorica prodaje Kate Thompson.

LISABON - Portugalski sud naredio je tvrtki za skupljanje otpada da ponovno zaposli radnika kojeg je otpustila zbog pijanstva i to s obrazloženjem da je jasno da je "posao tih radnika neugodan", te da nema razloga da ne smiju malo popiti da razvesele sebe i sugrađane. Sud u Portu također je naredio tvrtki da isplati muškarcu 14 plaća za čitavo razdoblje koje nije radio otkad je dobio otkaz. Trojica sudaca zaključila su da čistač nije prekršio nikakva pravila o konzumaciji alkohola na poslu jer ih tvrtka ni nema. Također su odbacili alkoholni test priložen kao dokaz jer radnik nije dao dopuštenje. "Treba napomenuti da uz alkohol radnik može zaboraviti na to koliko je život težak... a javnost ga čak može percipirati kao veselog radnika koji je učinkovit, odlučan i brz", kaže se u presudi objavljenoj na web stranici suda. Radnik je radio na kamionu za odvoz smeća kada se dogodila nesreća u veljači 2012. I on i vozač odvedeni su u bolnicu gdje su testovi pokazali relativno visoku razinu alkohola u krvi. Vozač je također dobio otkaz, ali se nije žalio. Suci su se složili da je jasno da vozač ne smije piti, ali su odbili prihvatiti da "onaj koji skuplja smeće ne smije popiti pivo za ručak i vratiti se na posao, ili popiti i više, ovisno što radi".

LONDON - Filmski studio Fox objavio je da će se snimati tri nastavka "Avatara" jer je redatelj James Cameron procijenio da "dva neće biti dovoljna", javlja BBC. Tri nastavka će se početi snimati istovremeno 2014. godine, a bit će pušteni u distribuciju 2016., 2017. i 2018. godine. "Avatar" iz 2009. film je s najvećom zaradom u povijesti kinematografije. "Pišući za nove filmove, shvatio sam da su svijet, priča i likovi Avatara mnogo bogatiji nego što sam predviđao", rekao je Cameron. Cameron je sam napisao scenarij za izvorni Avatar, a u pisanju nastavaka pomažu mu još četvorica scenarista. Studio Fox s velikim je veseljem odobrio dodatni nastavak, kazao je šef studija Jim Gianopulos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙