FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pavle Kalinić na treningu u Japanu

ZAGREB, 25. srpnja 2013. (Hina) - Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba Pavle Kalinić u radnom je posjetu, odnosno na treningu, u Japanu u sklopu bilateralnoga Japansko-hrvatskog projekta "Identifikacija rizika i planiranja korištenja zemljišta za ublažavanje rizika klizanja i bujica u Hrvatskoj", izvijestio je danas Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Kako se navodi, cilj treninga je upoznavanje s primjenom i instaliranjem sustava ranog upozoravanja stanovništva od opasnosti od klizišta, te ističe se da se upravo takav sustav instalira i razvija na najvećem klizištu u Hrvatskoj i Zagrebu - na klizištu Kostanjek.

Objašnjava se da će sustav ranog upozoravanja biti jedinstven u Hrvatskoj jer će omogućiti pravovremeno obavještavanje i evakuaciju stanovništva u slučaju da se klizište 'slomi', a što je još važnije omogućit će pravovremeno poduzimanje preventivnih mjera na klizištu.

U petodnevni trening uključen je i obilazak dvaju najopasnijih klizišta u Japanu - klizišta Takisaka, čiji slom bi poplavio grad Niigatu, koji je veličine Zagreba, te klizišta Shimekake i obilazak centra za kontrolu rijeke Agano.

Trening su omogućili i financiraju ga Japanska agencije za međunarodnu suradnju (JICA) i Sveučilište Niigata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙