FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativa Srđ je naš protiv "dubrovačkog dogovora"

DUBROVNIK, 23. srpnja 2013. (Hina) - Volonteri inicijative "Srđ je naš" danas su počeli s prikupljanjem potpisa građana Dubrovnika na zahtjev za sudjelovanje na sjednici Gradskog vijeća grada Dubrovnika koja bi se trebala održati 30. srpnja.

Kako je priopćeno iz ove udruge potpisi će biti predani gradskom vijeću sa zahtjevom za praćenje rasprave o urbanističkom planu uređenja platoa Srđa jer će se ova točka naći na idućoj sjednici gradskoga vijeća.

U priopćenju se uz ostalo ističe kako je zakazana sjednica gradskoga vijeća omogućena sklapanjem "nakaradne koalicije HDZ, SDP i HNS koja je nazvana dubrovačkim dogovorom".

Taj dogovor je zapravo udruživanje protiv volje građana a motiviran je samo potrebom da se izvrši samovolja investitora na Srđu. Na dosad nezamislivo udruživanje, političke stranke prisililo je približavanje 22. kolovoza do kada urbanistički plan uređenja platoa Srđa mora biti donesen ili cijeli postupak ide u ponovnu proceduru a time i moguću reviziju ovog plana koji bi uvažio volju i interese građana.

U priopćenju se dodaje kako se "dubrovačkim dogovorom" 17 gradskih vijećnika narugalo ne samo preko 10 tisuća građana koji su na referendumu glasali protiv ovog projekta već i svojim biračima koji su im ukazali povjerenje na lokalnim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙