FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora zbog hrvatskih viza očekuje znatan porast turista iz Rusije i BiH

PODGORICA, 23. srpnja 2013. (Hina) - Zbog novog viznog režima u Hrvatskoj i njena ulaska u EU, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) očekuje značajan porast turista iz Rusije i Bosne i Hercegovine i drugih zemalja kojima je potrebna viza za ulazak u Hrvatsku.

"Turisti iz Bosne i Hercegovine (BiH), koji su godinama ljetovali u Hrvatskoj, ove godine će ići u Crnu Goru, za koju im još ne treba biometrijska putovnica. Očekujemo da će ove godine više od 100 tisuća građana BiH provesti odmor u našoj zemlji, što je rast od oko deset posto", priopćili su iz NTOCG.

Iz te organizacije su podsjetili i da nije obvezno posjedovati 100 eura po danu.

Bez obzira na to što su neke turističke agencije u Moskvi otkazale preko 16.000 aranžmana za Hrvatsku i Crnu Goru, crnogorske zračne luke bilježe nevjerojatan rast broja letova iz Rusije, ukupno 101 let tjedno. Time je Crna Gora, ističu u NTOCG, jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija u Europi, za turiste iz Rusije.

Tivatska zračna luka u ljetnjoj turističkoj sezoni obavi preko 80 posto ukupnog zračnog prometa u Crnoj Gori. "Prošlog mjeseca imali smo 27.000, a za 19 dana srpnja 20. 000 putnika više nego prošle godine. To nam govori da je do sada 50.000 putnika više nego prošle godine odnosno da idemo k tome da ispunimo naša očekivanja da ove godine u ovoj zračnoj luci tijekom sezone bude 100 tisuća putnika. To bi značilo da bi mogli dostići brojku od 850 tisuća putnika godišnje", izjavio je direktor Tivatske zračne luke Ranko Bošković.

On je izrazio zadovoljstvo tim poslovnim rezultatima, ali nije ulazio u pojedinačne razloge zbog kojih je do toga došlo. Po procjenama NTOCG, Crna Gora je ovoga ljeta postala "hit destinacija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙