FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokreću se Centri izvrsnosti za jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu

ZAGREB, 3. srpnja 2013. (Hina) - U Ministarstvu turizma danas je održan inicijalni sastanak za pokretanje nacionalnog projekta centara izvrsnosti čiji je cilj jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu kroz sve razine obrazovnih procesa, izvijestili su danas iz tog Ministarstva.

Iz Ministarstva turizma ističu da je otvaranje centara izvrsnosti nacionalni strateški projekt koji će pridonijeti jačanju kvalitete obrazovanja te će uz umrežavanje obrazovanih ustanova postojati veće mogućnosti za apliciranje i korištenje sredstava iz strukturnih fondova EU-a.

Stoga pozivaju sve koji se u Hrvatskoj bave obrazovanjem da iskažu svoj interes i daju doprinos za unapređenje tog važnog segmenta za turizam.

Naglašavaju i da su kvalitetni kadrovi važan činitelj u turizmu kao industriji doživljaja, kao i da je jačanje kvalitete kadrova u turizmu i jedan od strateških ciljeva iz Strategije razvoja turizma do 2020.

S obzirom da postojeći sustav formalnog obrazovanja u Hrvatskoj nije u cijelosti prilagođen aktualnim potrebama turističkog gospodarstva, Strategija predviđa otvaranje jakih regionalnih centara obrazovanja za turizam, odnosno barem dva do tri referenta centra izvrsnosti koji bi na svom području bili zaduženi za provedbu praktične nastave i stjecanja suvremenih znanja i vještina prilagođenih potrebama turizma.

Moguće lokacije za trening centre su jedan od istarskih gradova, Opatija, Zagreb i Dubrovnik, a ti bi centri postali i referentni obrazovni centri za zemlje regije.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora koji imaju interes u području obrazovanja u turizmu, među kojima iz ministarstava znanosti, obrazovanja i sporta, socijalne politike i mladih, rada i mirovinskog sustava, poduzetništva i obrta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za odgoj i obrazovanje, HTZ-a, Instituta za turizam, HGK, HOK-a, HZZ-a, razvojnih agencija, strukovnih udruga, obrazovnih ustanova i županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙