FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Umagu i Novigradu policajci na biciklima

NOVIGRAD, 22. srpnja 2013.(Hina) - Umaški i novigradski policajci od danas će svakidašnje zadaće obavljati i na biciklima budući da su ti gradovi prvi u Istarskoj županiji poduprli prijedlog policije da nabave bicikle i utemelje biciklističke ophodnje.

Gradovi Umag i Novigrad danas su umaškoj policijskoj postaji predali bicikle kojima će policajci koristiti u obavljanju svakidašnjih zadaća u biciklističkim ophodnjama.

Donacija grada Novigrada vrijedna je 8131 kunu, a nabavljena su dva bicikla i popratna biciklistička oprema. Grad Umag donirao je jedan bicikl s popratnom biciklističkom opremom vrijednosti 4968 kuna.

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese istaknuo je prilikom predaje bicikla načelniku Davoru Švendi da je grad podupro prijedlog policije o nabavi bicikla jer je prepoznao prednosti takvog načina obavljanja policijskih zadaća, a njegov kolega iz Novigrada Anteo Milos rekao je kako je znakovito da bicikle predaje ispred novog ureda umaške policijske postaje u Novigradu, koji je otvoren prije manje od mjesec dana i već se, kako je rekao, "u samom početku pokazao opravdanim i svrsishodnim" s obzirom na veliko zanimanje građana i turista koji se koriste njegovim uslugama.

Načelnik istarske Policijske uprave Dragutin Cestar zahvalio je na donaciji, ističući kako je realizacija projekta biciklističkih ophodnja na području Umaga pozitivan primjer kvalitetne suradnje lokalne samouprave i policije na dobrobit i sigurnost građana i turista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙