FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strani policajci u Istri

PULA, 8. srpnja 2013.(Hina) - "Sigurna turistička sezona" naziv je projekta Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) koji je danas predstavljen u Puli i u sklopu kojeg će i ove godine u Istarskoj županiji boraviti strani policajci koji će se ovog ljeta s hrvatskim kolegama brinuti o sigurnosti turista u Istri.

Podsjetivši kako MUP od 2006. provodi taj projekt, načelnik istarske policije Dragutin Cestar rekao je kako tu akciju i njezinu kvalitetu iz godine u godinu prepoznaje sve više zemalja i institucija.

Ovo je peta godina da se projekt provodi u Istri, rekao je načelnik Cestar i dodao da od 26. lipnja do 5. rujna u Istri borave dva policajca iz Republike Austrije te da će treći put u Istri boraviti i po jedan policajac Republike Srbije i Italije. Austrijski i talijanski policajci bit će u službi s hrvatskim policajcima odjeveni u svoje službene odore, a njihova je zadaća pomoći hrvatskim kolegama, posebice u komunikaciji i suradnji s turistima te u prevenciji kaznenih djela i poboljšanju prometne sigurnosti. Austrijski policajci bit će angažirani u porečkoj policijskoj postaji, a talijanska policijska službenica boravit će u Puli od 15. srpnja do 31. kolovoza.

Za razliku od svojih kolega u odorama, službenik kriminalističke policije Republike Srbije sudjelovat će, kako je rečeno, u aktivnostima na uspostavljanju bolje i intenzivnije policijske suradnje, stručnom usavršavanju te potpori u sprječavanju kriminala, osobito složenih oblika organiziranoga kriminala s međunarodnim obilježjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙