FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na europskim burzama indeksi stagniraju

LONDON7FRANKFURT/PARIZ, 22. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Europski burzovni indeksi danas uglavnom stagniraju, jer raznoliki poslovni rezultati kompanija ne daju razloga investitorima da guraju indekse dalje uvis, nakon što su već dosegnuli najviše razine u zadnjih pet godina.

Londonski FTSE oko 14,00 sati bio je u minusu 0,29 posto na 6.615 bodova, a frankfurtski DAX 0,04 posto na 8.328 bodova, dok je pariški CAC bio u plusu 0,04 posto i iznosio je 3.926 bodova.

Među najvećim gubitnicama bila je dionica belgijskog telekomunikacijskog operatera Mobistar, čija je cijena pala 27,9 posto, budući je ta kompanija smanjila prognoze prihoda i dobiti za ovu godinu te izvijestila o padu zarade u drugom tromjesečju.

Ostale telekomunikacijske dionice u prosjeku su oslabile 0,5 posto.

S druge strane, cijena dionice švicarske banke Julius Baer porasla je 5,6 posto nakon što je u prvom polugodištu ostvarila veću dobit od očekivanja analitičara. Na dobitku je bila i nizozemska grupa Philips i to za 3,9 posto, a dobri poslovni rezultati podigli su i cijene dionice švicarske banke UBS, za 3,4 posto.

"Iz perspektive Njemačke i jezgre Europe stvari počinju izgledati bolje, no ustvari taj optimističan pogled na situaciju vjerojatno je preuranjen", kazala je Victoria Clarke, ekonomistica u tvrtki Investec. "Makroekonomska situacija nije toliko snažna koliko se kompanije nadaju i to bi moglo za njih biti nepovoljno", dodala je.

Indeks Tokijske burze Nikkei porastao je danas 0,47 posto na 14.658 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙