FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Euripidova tragedija "Medeja" otvorila dramski program Dubrovačkih ljetnih igara

DUBRONIK, 20. srpnja 2013. (Hina) - Na tvrđavi Lovrijenac večeras je izvedena Euripidova tragedija "Medeja" u režiji Tomaža Pandura čime je otvoren dramski program ovogodišnjih 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

Tragedija "Medeja" premijerno je izvedena 4. kolovoza 2012. na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, a uz ljetne igre izvedena je u HNK u Zagrebu, potom na Ljubljanskom festivalu, u HNK Ivan pl.Zajec, u istarskom Narodnom kazalištu u Puli te Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru.

Tekst predstave adaptirao je Darko Lukić, dramaturg je Livija Pandur a scenografija je djelo hrvatsko-austrijskog dizajnerskog kolektiva Numen, gostimografkinja je Danica Dedijer a autori glazbe su članovi slovenskog dua Silence. Festivalski dramski ansambl predvodi Alma Prica koja je za ovu ulogu dobila nagradu Hrvatskog glumišta u predstavi igraju još i Bojan Navojec, Livio Badurina, Ivan Glovatzky, Romana Nikolić, Damir Markovina, Kristijan Potočki, Andrej Dojkić, Petar Cvirn, Tomislav Krstanović, Jure Radnić, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Ivan Ožegović. "Medeja će na programu Dubrovačkih ljetnih igara biti i 21., 22. i 23. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙