FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva festivalska premijera opera Cosi fan tutte

DUBROVNIK, 11. srpnja 2013. (Hina) - Program 64. Dubrovačkih ljetnih igara otvoren je večeras u parku Umjetničke škole Mozartovom komičnom operom Cosi fan tutte.

Ovaj projekt ostvaren je u suradnji Fondacije Music Widhout Frontiers iz Londona, Agevent agencije iz Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Riječ je o komičnoj operi u dva čina, koja je izvorno smještena u Napulj u 18 stoljeće, ali je redateljica dubrovačke predstave Sally Burgess produkciju osuvremenila i postavila ju u današnje vrijeme u jedan luksuzni dubrovački hotel.

Scenograf prestave je ugledni scenograf Charles Phu, dok je kostime dizajnirala Matija Vujica.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je Oliver Gilmour, a uz hrvatske soliste Giorgia Surjana, Nikolinu Pinko i Matiju Meića nastupili su Tzvetana Bandaloska, Sian Kameron, Kamelia Kader, Nicolas Darmanin, Jose Muniz, Lucas Somoza Osterec, Ingrid Vetlesen, Galina Averina i Peter Martinčić - solisti iz Bugarske, Ukrajine, Rusije, Meksika, Slovenije i Malte.

Ova opera, koja je po riječima producenta Petra Mihočevića i najveći međunarodni projekt u kulturi ove godine u RH, izvodit će se 13., 14. i 15 srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙