FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra s gostima za 100. rođendan Benjamina Brittena

DUBROVNIK, 20. srpnja 2013. (Hina) - Pod nazivom "Sretan rođendan mr. Britten" večeras je u sklopu glazbenog dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u atriju Kneževa dvora nastupio Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem Gianluche Martinenghija kako bi se obilježila stogodišnjica rođenja tog slavnog engleskog skladatelja.

Benjamin Britten, skladatelj i pijanist, jedna je od najznačajnijih ličnosti suvremene engleske glazbe. Skladao je opere, koncerte i pjesme uz orkestar i klavir, a njegova glazba prepuna je dramatike i vokalnih linija koje stvaraju lirske ugođaje. Danas, sto godina nakon rođenja, Benjamin Britten se uzdiže kao nezaobilazni skladatelj srednje struje 20. stoljeća u Europi, no za života se mukotrpno probijao na svjetsku glazbenu scenu. Mali prilog uspjehu dala je i premijera „Sna Ivanjske noći“ na Dubrovačkim ljetnim igrama 1962. godine, pa je stoga proslava stogodišnjice rođenja ovog velikog britanskog skladatelja i čast i obveza, ističu organizatori koncerta.

Kao solistica na koncertu u povodu 100. rođendana Benjamina Brittena nastupila je ruska pijanistica Natalija Trull koja je izvela Brittenove "Simple Symphony" za gudački orkestar te Joung Apollo i varijacije na temu Franka Bridgea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙