FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Majka Michaela Jacksona optužila promotore

LOS ANGELES, 20. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Majka preminulog 'kralja popa' Michaela Jacksona optužila je na sudu promotorsku tvrtku AEG Live za nemarno ponašanje i nebrigu koje su dovele do smrti njezina sina.

Katherine Jackson (83) je na suđenju organizatorima Jacksonovog povratka na glazbenu scenu, koje je pokrenula njegova obitelj, tvrdila kako AEG Live nije osigurao potrebnu liječničku pomoć kada je Michaelu jacksonu postalo loše.

"Moj sin je bio pod neviđenim pritiskom. Bio je bolestan, no nitko se nije sjetio nazvati liječnika. Nitko se nije pitao što je s njim ? Samo je bio važan njegov povratak," kazala je gospođa Jackson. Na tvrdnju odvjetnika suparničke strane kako je Jackson imao liječnika Conrad Murray koji se o njemu brinuo, Katherine je dodala: "Moj sin je trebao liječnika izvan kuće, trebao je negdje otići na pregled."

Michael Jackson je preminuo u bolnici u Los Angelesu 25. lipnja 2009. godine nakon što mu je zatajilo srce u njegovom domu u Holmby Hillsu. Njegova je smrt uzrokovana akutnim trovanjem propofolom u kombinaciji s dva sedativa koje mu je propisao njegov osobni liječnik Conrad Murray. Dvije godine kasnije Murray je proglašen krivim za Jacksonovu smrt i osuđen za ubojstvo iz nehaja slavne pop-zvijezde.

Jacksonova obitelj smatra kako je i tvrtka AEG Live odgovorna za pjevačevu tragičnu smrt. Suđenje je počelo u travnju, a očekuje se kako će biti završeno do konca rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙