FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na svečanoj sjednici uručene Zlatne plakete "Grb grada Vinkovaca

VINKOVCI, 19. srpnja 2013. (Hina) - Na svečanoj sjednici vinkovačkoga Gradskog vijeća, održanoj danas u Gradskome kazalištu Joze Ivakića u povodu Dana grada i blagdana njegova zaštinika Sv. Ilije, koji se proslavlja 20. srpnja, zaslužnim pojedincima, sportskim klubovima i udrugama uručeno je gradsko priznanje - Zlatna plaketa "Grb grada Vinkovaca".

Za doprinos razvoju Vinkovaca Zlatnom plaketom "Grbom grada Vinkovaca" nagrađeni su Franc Schmidt iz njemačkoga grada Goettingena Vladimir Ćirić, Zvonimir Harhaj, Zlatko Markasović, časna sestra Berhmana Katić, Vinkovački plivački klub i Udruga "Vinkovački šokački rodovi".

Čestitajući nagrađenima, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić rekao je da je u razvoj grada u posljednje 22 godine uloženo 1,7 milijada kuna. Najavljujući nova ulaganja, poput početka izgradnje istočne gradske obilaznice na kojoj bi radovi trebali početi do kraja godine, Karlić je rekao kako su gradske vlasti osmislile nekoliko projekata koje je prihvatilo i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Dodao je da su među tim projektima Turistički prsten Sopot, koji se sastoji od mnogih projekata koji se trebaju realizirati, Tehnološki park Vinkovci u kojemu već radi devet mladih tvrtaka, a u pripremi je gradnja nove zgrade Tehnološkog parka. "Nedavno smo osnovali i Vinkovačku razvojnu agenciju VIA s kojom namjeravamo povući znatna finsncijska sredstva iz Europske unije", istaknuo je.

Predsjednik vinkovačkoga Gradskog vijeća Luka Burilović rekao je da se Vinkovci smatraju jednim od najstarijih gradova u Europi s kontinuiranom naseljenosti od 8000 godina u kojemu je pronađen i najstariji indoeuropski kalendar, poznatiji kao Vinkovački orion, te da bi svoj razvoj taj grad trebao usmjeriti prema poticanju arheološkoga i kulturnog turizma.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća govorili su i župnik vinkovačke župe sv. Euzebija i Poliona mons. Tadija Pranjić, načelnik prijateljske općine Širokoga Brijega iz BiH Miro Kraljević i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Prije podne izaslanstvo grada položilo je vijence i zapalilo svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje podno spomen-križa na vinkovačkome Gradskom groblju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙