FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan grada Karlovca

KARLOVAC, 12. srpnja 2013. (Hina) - Svečanom sjednicom karlovačkoga Gradskog vijeća danas je u Gradskom kazalištu Zorin dom, u nazočnosti mnogih uzvanika iz ukupnoga javnog života, proslavljen Dan grada (13. srpnja) i 434. obljetnica početka gradnje Karlovca kao vojne utvrde u obrani protiv turskih osvajanja.

Zaslužnicima za promociju Karlovca tijekom 2012. godine dodijeljena su i javna priznanja.

Predsjednik Gradskoga vijeća Mihovil Stanišić (HSP AS) kazao je da su se Karlovac i Hrvatska s pravom vratili u svoju europsku obitelj, te da je ovaj prvi rođendan Karlovca kao grada Europske unije, prilika da se okrene nova stranica.

"Mi Europskoj uniji istinski pripadamo, naš grad ima sve predispozicije da se nametne kao prepoznatljiv grad za sve stanovnike u Europskoj uniji, a ja ću se osobno zalagati da u Karlovcu priliku dobiju ljudi s referencama, rezultatima i koji znaju voditi projekte, kazao je Stanišić.

Župan Ivan Vučić (HDZ) kazao je da on dobro zna da je malo županijskih središta u kojima župan i gradonačelnik i Županija i Grad tako lijepo surađuju kao u Karlovcu, te da će svi zajedno i dalje predano raditi na uvjetima za unaprjeđenje gospodarstva, bolje zbrinjavanje otpada i o svim interesima građana, posebno mladih generacija.

Gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) dao je, kako je rekao, „mjerljivo“ obećanje da će se i dalje smanjivati broj nezaposlenih, nastaviti bolje iskorištavati turistički kapaciteti i grad jače otvoriti turistima, u čemu će znatan doprinos imati gradnja velikoga slatkovodnog akvarija riba KAquarij i centra inventivnosti koji će nositi naziv po bivšem karlovačkom učeniku velikanu Nikoli Tesli.

Nagradu Grada dobili su Karlovački tjednik koji slavi 60 godina neprekidnog izlaženja i uspješan poduzetnik i sportaš Želimir Feitl. Dobitnici plakete Grada Karlovca su novinar Velimir Franić, obrtnik Darko Kišić, politički djelatnik i hrvatski branitelj Vlado Benko, Planinarski savez grada Karlovca, Udruga Betlehem koja kroz kuću Obitelji sv. Josipa skrbi o nezbrinutim trudnicama i majkama s djecom, te predsjednik Regionalne organizacije zaštite potrošača Željko Tomašić.

Sutra, na sam rođendan grada, održat će se veliki bal na Trgu Josipa bana Jelačića, na kojem će zaplesati 434 plesna para, među kojima i mnogi uzvanici iz zemlje i inozemstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙