FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za dodjelu Nagrade "Luka Ritz- nasilje nije hrabrost" 31. kolovoza

ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - Natječaj za dodjelu Nagrade "Luka Ritz- nasilje nije hrabrost" bit će otvoren od 31. kolovoza do 30. rujna za učenike od 5. do 8. razreda zagrebačkih osnovnih škola te za zagrebačke srednjoškolce koji su se istaknuli u afirmaciji ljudskih prava, toleranciji, a posebno u suzbijanju nasilja među mladima.

Na sjednici Odbora za javna priznanja jednoglasno su danas podržali tu odluku, a radi se o ponovljenom natječaju jer prethodni, od 2. ožujka do 30. travnja nije uspio zbog premalog broja prispjelih prijedloga.

Predsjednik Odbora Darinko Kosor naveo je kako će natječaj biti objavljen u subotu 31. kolovoza, u "Jutarnjem listu" i "Večernjem listu , na stranicama Grada Zagreba: www.zagreb.hr., a obavijest će uputiti i u zagrebačke srednje i osnovne škole.

Prijedlog odnosno kandidaturu za Nagradu "Luka Ritz- nasilje nije hrabrost" skupštinskom Odboru za javna priznanja mogu podnijeti osnovne i srednje škole u Zagrebu tijekom mjesec dana od otvaranja natječaja, a osnovnoškolac ili srednjoškolac koji bude predložen mora zadovoljiti kriterije iz natječaja među kojima je sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima ili projektima prevencije i suzbijanja nasilja.

Poželjan je doprinos afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju među učenicima u školi i lokalnoj zajednici, kao i doprinos u suzbijanju nasilja, uzajamno pomaganje i pružanje pomoći mladima u školi, posebno žrtvama nasilja, a važan je i ugled kandidata kao uzornog prijatelja i vrijednog učenika te uzorno vladanje.

Prispjele prijedloge razmatrat će danas imenovana radna skupina u sastavu Romana Bolkovića, Ane Stavljenić-Rukavine i Aleksandre Kolarić.

Odbor za javna priznanja donio je i odluku o prihvaćanju pokroviteljstva zagrebačke Skupštine nad VIII. Zagrebačkim maketarskim kupom Crna kraljica 2013. koji će se održati 14. rujna u sklopu prostora OŠ Gračani.

Gradska skupština sudjelovat će u podmirenju dijela troškova organizacije VIII. Zagrebačkog maketarskog kupa Crna kraljica 2013. u iznosu od 12 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙