FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šolta: Otočni sabor traži izmjenu indeksa razvijenosti

ŠOLTA, 27. lipnja 2013. (Hina) - Sjednica Vijeća Otočnog sabora održana je danas u Grohotama na Šolti, a na njoj su donesene ključne odluke među kojima je jedna od važnijih promjena indeksa razvijenosti, doznaje se od predsjednika Denisa Barića.

Na današnjoj sjednici Vijeća Otočnog sabora odlučeno je također da se pri Hrvatskoj turističkoj zajednici osnuje Odjel za otoke te da se zbog odnosa Vlade RH prema otocima na odgovornost pozove ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te njezin potpredsjednik i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

"Ako se što skorije, nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja, ne promijeni odnos Ministarstva regionalnog razvoja prema otocima, odlučili smo mirno prosvjedovati, a isto tako tražimo ostavku dvojice ministara. Tražimo i da se konačno izradi strategija razvoja otoka te da se u Ministarstvu regionalnog razvoja promijeni indeks razvijenosti jer su otoci stavljeni uz županije na obali pa im je indeks automatski visok te se zbog toga ne mogu javiti na natječaje", rekao je Barić.

Dodao je da je danas donesena odluka da se Otočni sabor s projektima za otoke počne javljati na natječaje i fondove Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙