FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajdaš Dončić: ako se ne usuglase obveze, novi natječaj za koncesiju za Pleso

ZAGREB, 14. srpnja 2013. (Hina) - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da sljedećeg tjedna ističe zadnji rok za usuglašavanja svih točaka ugovornih obveza oko Zračne luke Zagreb, a ako se ne usuglase, da će Hrvatska raspisati novi natječaj za koncesiju.

"Ovaj tjedan je zadnji rok. Ako se sve točke usuglase, radovi počinju koncem devetog, početkom desetog mjeseca, kada će biti izdana građevinska dozvola. Ako se ne usuglase mi ćemo raspisati novi natječaj za koncesiju", rekao je Hajdaš Dončić večeras za Dnevnik Nove Tv.

On je istaknuo da se ekonomska i financijska situacija promijenila od trenutka kada je francuski partner krenuo u postupak koncesioniranja. "Tu se sada uključila i Svjetska banka i EIB, koji imaju posebna pravila i ostalo je svega nekoliko točaka za definirati. Nama nije u interesu da popustimo jer postoji nekakav koncesijski ugovor", kazao je Dončić.

Prije nekoliko dana predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor upozorio je u otvorenom pismu Konzorciju ZAIC (Zagreb Airport International Company Limited) i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, da nije ostvareno ništa od obaveza iz Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb, koji su prije više od godinu dana potpisali Vlada i taj konzorcij.

Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb potpisan je 11. travnja prošle godine. Njime je ZAIC dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙