FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oporavak nakon oštre korekcije

NEW YORK, 21. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Nakon dva dana snažnih prodaja, američki terminski indeksi danas su u plusu, najavljujući oporavak cijena dionica na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je na dobitku 93 boda, tehnološki Nasdaq 15 bodova, a S&P 500 10 bodova.

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks potonuo 2,5 posto, što je njegov najveći dnevni pad od studenoga prošle godine, jer je ulagače uznemirila najava Feda o zaoštravanju monetarne politike.

S&P 500 je tako završio trgovanje na 1.588 bodova, najnižoj razini u 7 tjedana, dok je Dow Jones skliznuo 2,34 posto, na 14.758 bodova, a Nasdaq indeks 2,28 posto, na 3.364 boda

„Današnji oporavak terminskih indeksa jednostavno je posljedica činjenice da su investitori pretjerano reagirali na izjave predsjednika Feda od srijede. Nakon što se slegne prašina, tržište se uvijek ponešto korigira, samo je bilo pitanje kad će do toga doći, danas ili idućega tjedna“, ističe Craig Erlam, analitičari pri investicijskom društvu Alpari.

I najvažniji europski indeksi danas se oporavljaju, pri čemu su frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse u plusu između 0,19 i 0,92 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙