FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit TŽV Gredelja do kraja svibnja 9 milijuna kuna

ZAGREB, 18. srpnja 2013. (Hina) - Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj u stečaju ostvarila je u prvih pet mjeseci ove godine dobit u iznosu od gotovo 9 milijuna kuna, nakon 1,7 milijuna kuna gubitka iz zadnjeg tromjesečja 2012. godine, objavljeno je danas iz ureda stečajnog upravitelja TŽV Gredelja.

U informaciji povodom nedavno održane sjednice odbora vjerovnika navodi se da su prihodi TŽV Gredelja u razdoblju od početka godine do kraja svibnja iznosili 116 milijuna kuna, a rashodi 107 milijuna kuna, dakle ostvareno je gotovo 9 milijuna kuna dobiti.

U zadnja tri mjeseca 2012. godine pak poslovni prihodi TŽV Gredelja iznosili su 59,3 milijuna kuna, a rashodi 61 milijun kuna, odnosno gubitak za zadnje tromjesečje iznosi 1,7 milijuna kuna.

Iz ureda stečajnog upravitelja TŽV Gredelja ističu i da od nekadašnjih 1.465 zaposlenika trenutno u tvornici radi njih 983.

Podsjeća se i da je TŽV Gredelj u proteklih mjesec dana isporučio 23 popravljena i modernizirana putnička vagona za Hrvatske željeznice, kao i popravljena i modernizirana električna lokomotiva te tri popravljena i obnovljena kušet vagona za Željeznice Crne Gore. Također, u tom su razdoblju isporučene i rekonstruirane i modernizirane dizel-električne lokomotive za željeznice Kosova, od naručitelja talijanskih državnih željeznica Trenitalia preuzeta su dva kušet vagona, te je isporučeno pet dizelskih lokomotiva serije GT26 za Maroko, koje su proizvedene u suradnji s američkom tvrtkom NREC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙