FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solidni rezultati SAP-a u drugom tromjesečju; prognoza prihoda za 2013. snižena

WALLDORF, 18. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Njemački softverski div SAP u četvrtak je izvijestio o višim prihodima i dobiti u drugom tromjesečju, no snizio je prognoze prihoda za cijelu godinu zbog "teškog makroekonomskog okruženja" ponajprije u Aziji i Japanu.

Prihodi od softvera i pratećih usluga u drugom su tromjesečju porasli za 6,5 posto, na 3,347 milijardi eura. Operativna dobit uvećana je za četiri posto, na 1,219 milijardi eura, dok mu je neto dobit bila veća za pet posto i iznosila je 874 milijuna euru, objavio je SAP u poslovnom izvješću.

Rezultate poslovanja u SAP-u smatraju solidnima.

"Ukupno poslovanje SAP-a u drugom tromjesečju bilo je solidno. Poboljšali smo profitabilnost u našoj temeljnoj djelatnosti i vidimo dobar zamah na putu jačanja profitabilnosti u 'cloud computingu' ili poslovanju u oblaku", kazao je financijski direktor Werner Brandt.

U SAP-u sada očekuju rast prihoda od softvera i pratećih usluga od najmanje 10 posto u ovoj godini u odnosu na 13,25 milijardi eura ostvarenih u 2012. U ranijim prognozama taj tržišni lider na području poslovnih softvera za ovu je godinu prognozirao rast prihoda u rasponu od 11 do 13 posto.

Kako navode u priopćenju, prognoze rasta prihoda snižene su zbog otežanog makroekonomskog okruženja, ponajprije u azijsko-pacifičkoj regiji i Japanu, i zbog brze tranzicije na poslovanje u oblaku.

Što se tiče prognozi cjelogodišnje dobiti, SAP je zadržao raniju prognozu prema kojoj u ovoj godini očekuju operativnu dobit u iznosu od 5,85 milijardi do 5,95 milijardi eura, što je za 12 do 14 posto više u odnosu na lani ostvarenu 5,21 milijardu eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙