FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: ulaskom u EU gubimo suverenitet

OSIJEK, 1. srpnja 2013.(Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako će članovi stranke večeras u 21 sat u županijskim središtima obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) paljenjem bijelih lampiona i svijeća kao znakom predaje i gubitka suvereniteta.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio kako, po ponašanju hrvatskih političara, povijest nije učiteljica života i da iz povijesnog iskustva nismo ništa naučili.

Dodao da je nakon proslave ulaska u EU došao trenutak otrežnjenja te da HSP svoje stajalište prema tome iskazuje paljenjem bijelih svijeća i lampiona kao znakom predaje i gubitka suvereniteta Hrvatske i njegova prenošenja na druga tijela u kojima ćemo biti samo simbolično, ali ne i sadržajno zastupljeni.

Prava proslava za Hrvatsku je ona na koju neće doći bivši četnički vojvode, srpski radikali i svi oni koji Hrvatskoj ne žele dobro. "Ako oni dolaze na proslave, onda to nije dobro za Hrvatsku", poručio je Srb.

Srb je reagirao na, kako je rekao, primitivni napad Milorada Pupovca na HSP i njega osobno te na Pupovčevu izjavu kako Srbu "nije lako jer je na čelu HSP-a, stranke koju su, kako se čuje, osnovali udbaši kada je trebalo razbiti Paragin HSP 1861".

"Pitam se tko je Pupovac da govori na koji način je osnovan HSP, ali - ako zna tko su udbaši u Hrvatskoj - pozivam ga da objavi taj popis. Ono što moramo tražiti je objava popisa udbaša i njihovih suradnika, i to je nešto što je Hrvatska odavno trebala napraviti", istaknuo je Srb.

Budući da je Pupovac nazvan voditeljem etno-biznisa u Hrvatskoj, Srb je ustvrdio kako je jedan od primjera takvoga SDSS-ova ponašanja vukovarsko Veleučilište, gdje, dodao je, supruga dekanica otvara prostor svojem suprugu iz redova SDSS-a kako bi bio predavač, a udaljavaju se hrvatski profesori.

"Pitam se koliko na tom veleučilištu ima profesora koji žive u Republici Srbiji, zašto se, umjesto naših stručnih kadrova, koji žive u Hrvatskoj, angažiraju ljudi iz Srbije, i tko dopušta etno-biznis u Hrvatskoj jer hrvatski državljani moraju znati da se o njihovu trošku vodi biznis na etničkoj osnovi", istaknuo je Srb.

Na traženje novinara da komentira izjavu Danijela Srba da je Hrvatski sabor „donio zakon o zaštiti Udbe“, Milorad Pupovac je u subotu u Jadovnom kazao: „Nije lako Danijelu Srbu -zove se Danijel, a još k tome Srb, te je na čelu HSP-a, stranke koju su, kako se čuje, osnovali udbaši kada je trebalo razbiti Paragin HSP 1861.“

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙