FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OECD za eurozonu prognozira nezaposlenost od 12,3 posto u 2014.

PARIZ, 16. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Stopa nezaposlenosti u krizom pogođenoj eurozoni dosegnut će na kraju iduće godine rekordnih 12,3 posto a posebno će teško biti pogođeni mladi, prognozirala je danas Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD).

U godišnjim prognozama o zapošljavanju OECD je otkrio i velike razlike među pojedinim zemljama eurozone.

Tako bi u Njemačkoj stopa nezaposlenosti do kraja 2014. trebala kliznuti ispod pet posto dok bi u Španjolskoj i Grčkoj trebala iznositi oko 28 posto.

"Na području cijelog OECD-a nezaposleno je ukupno više od 48 milijuna ljudi, gotovo 16 milijuna više nego na početku krize", ističe se u izvješću, pri čemu se kao početak krize uzima 2007. kada su počela previranja na financijskim tržištima.

Ohrabrujuće naznake oporavka zapošljavanja u SAD-u poništilo opetovano klizanje eurozone u recesiju, dodaju u međunarodnoj organizaciji koja okuplja 34 razvijena i gospodarstva u nastajanju.

Problem nezaposlenosti i dalje će u mnogim europskim zemljama najteže pogađati mlade, predviđaju u OECD-u, napominjući da u Grčkoj nezaposlenost među mladima trenutno premašuje 60 posto, u Španjolskoj 55 posto a u Italiji i Portugalu oko 40 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙