FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski vojnici na francuskom vojnom mimohodu u Parizu

ZAGREB, 12. srpnja 2013. (Hina) - Ešalon oružanih snaga Republike Hrvatske po prvi put će u nedjelju u Parizu sudjelovati na tradicionalnom vojnom mimohodu oružanih snaga u povodu francuskog nacionalnog praznika Dana Republike, priopćilo je u petak Ministarstvo obrane (MORH).

U mimohodu će sudjelovati 71 pripadnik počasno-zaštitne bojne, dva pripadnika kopnene vojske, te po jedan pripadnik ratne mornarice i ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, pod zapovjedništvom brigadira Dragana Basića, zapovjednika počasno-zaštitne bojne.

Uz opsežne pripreme koje su prošli u Hrvatskoj, pripadnici hrvatskog ešalona za sudjelovanje na vojnom mimohodu pripremaju se od 6. srpnja 2013. i u Francuskoj, u vojnom kampu Satory, poligonu za testiranje vozila Nexter u blizini Versaillesa, kao i u središtu Pariza, navodi se u priopćenju.

Francuska državna televizija TF1 u vijestima je objavila kratku reportažu o početku priprema za mimohod, te posebno istaknula hrvatske vojnike koji u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju prvi put stupaju na mimohodu što se priređuje za francuski nacionalni praznik Dan Republike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙