FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 12. srpnja

ZAGREB, 12. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 12. srpnja.

SPLIT - Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Europske investicijske banke (EIB) u Splitu će potpisati ugovor o zajmu. Ugovor će, kako je najavljeno, potpisati predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev i potpredsjednik EIB-a Anton Rop (11,00 sati, Muzej Grada Splita, Papalićeva ulica 1).

ZAGREB - Ukupni promet hrvatske industrije u svibnju ove godine porastao je u usporedbi s travnjem za 8 posto, a kalendarski prilagođeni indeksi pokazuju da je u odnosu na prošlogodišnji svibanj porastao za 6,6 posto, prvi su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). To je prvi porast prometa industrije na međugodišnjoj razini u ovoj godini, što je donekle ublažilo kumulativni pad koji u prvih pet mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosi 3,4 posto, dok je u razdoblju siječanj-travanj pad iznosio 6,3 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u svibnju ove godine prikupljeno 45.164 tona kravljeg mlijeka, što je u odnosu na svibanj 2012. godine smanjenje za 20,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U odnosu na prosjek 2012. godine, kada se prosječno mjesečno prikupljalo 50.180 tona kravljeg mlijeka, u svibnju ove godine prikupljeno je 10 posto manje mlijeka. Svibanj je tako jedanaesti mjesec za redom u kojem statistika bilježi pad otkupljenih količina mlijeka, a deveti mjesec zaredom smanjenje je veće od 10 posto. Podaci DZS-a pokazuju da je u svibnju u odnosu na isti mjesec 2012. smanjena proizvodnja mlijeka za piće, vrhnja, maslaca i fermentiranih proizvoda, dok je povećana proizvodnja sira. Tako je mlijeka za piće proizvedeno 28,3 posto manje nego u svibnju 2012., odnosno 18.059 tona.

Dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodastvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙