FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 17. lipnja

ZAGREB, 16. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 17. lipnja.

ZAGREB - Predstavnici tvrtka GEN-I d.o.o. na konferenciji za novinare predstavit će svoju ponudu električne energije kućanstvima i malim poduzetnicima u Hrvatskoj. Izvijestit će o konkretnim cijenama za potrošače u Hrvatskoj, opisati mogućnosti prelaska s postojećih dobavljača te navesti dodatne usluge. GEN-I slovenska je grupacija u segmentu trgovanja i prodaje električne energije prisutna u srednjoj i jugoistočnoj Europi, a na hrvatskom tržištu prisutna je od 2005. godine (11,00 sati, hotel Double Tree by Hilton, dvorana Olive, Ulica grada Vukovara 269a).

ZAGREB - GfK Centar za istraživanje tržišta predstavit će na konferenciji za novinare rezultate istraživanja "Najbolje u Hrvatskoj 2013. - izabrali građani", odnosno što su građani ocijenili kao najbolje i najgore u hrvatskom turizmu. Istraživanje obuhvaća mišljenje građana za sve županije u 11 kategorija - priroda, povijest, osobe, događanja, kultura, sport, restorani, smještaj, zabava, shopping i proizvod. U sklopu ovog projekta organiziran je i foto natječaj "Najbolje u Hrvatskoj za EU", u kojem je sudjelovalo 70 fotografa, koji su prijavili preko 1.300 fotografija, a među kojima je izabrana 21 fotografija za izložbu u Hrvatskoj matici iseljenika. (11,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U korištenju telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj nastavlja se trend osjetnog pada u fiksnoj telefoniji te znatnog povećanja utrošenih minuta u mobilnoj telefoniji, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Tako je u prvom tromjesečju ove godine u nepokretnoj mreži ostvareno 872 milijuna odlaznih minuta, što je pad od 20,6 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije. U pokretnoj je pak mreži u prvom ovogodišnjem kvartalu ostvareno 1,87 milijardi odlaznih minuta. U odnosu na prva tri mjeseca 2012. zabilježen je porast od 22,6 posto. U prvom je ovogodišnjem tromjesečju ukupno poslano i 839 milijuna SMS poruka, što je u usporedbi s prvim kvartalom prošle godine porast od 11,4 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙